De dames 1 van MHV'81 hadden zaterdagavond de verre uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde ZAP in Breezand op het programma. Het is ieder jaar een lastige tegenstander, met name als ZAP in eigen huis speelt. Bovendien is een reis van bijna drie uur geen fijne voorbereiding.

Om Wijhe'92 (nummer twee op de ranglijst) onder druk te houden, moeten ook zulke wedstrijden gewonnen worden. MHV'81 hoopte deze avond in punten weer gelijk te komen met de concurrent om de promotieplaats. Wijhe moest immers op bezoek bij VOC 2 waar het moeilijk punten halen is.

MHV'81 opende de score maar de dames van ZAP maakte al snel gelijk. Vanaf de start ging de  wedstrijd gelijk op. ZAP stond wel voortdurend aan de goede kant van de score. MHV'81 wist via een strafworp wel een keer op 8-9 te komen maar ZAP nam daarna de leidende positie weer over. De ruststand werd bereikt bij 14-13 in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft begon MHV'81 zoals wel vaker niet sterk. Verdedigend stonden de dames niet als team en bleven de dames van ZAP het netje vinden. Ook miste MHV in deze fase teveel kansen waardoor het verschil al vier punten werd: 20-16. Verdedigend bleef het onder de maat. Fouten leidde tot strafworpen en tijdstraffen waardoor MHV een aantal keren met een persoon minder in het veld stond. MHV'81 bleef tot aan de laatste tien minuten achter staan met vier doelpunten verschil In de  laatste minuten kwamen de dames nog wel terug. Helaas was de strijd al gestreden en was het gaatje daarvoor net te groot. Uitslag 31-30.

Aanstaande zaterdag (20 april) om 19.30 uur spelen de dames in thuis tegen DSS uit Heemskerk. Ook zij staan laag geklasseerd maar er zal alles op alles gezet moeten worden om de tweede plaats in zicht te houden. Hopelijk zien we weer veel supporters om de ploeg te ondersteunen!