Juliana heeft een onverdiende nederlaag geleden in Beugen en kijkt het degradatiespook weer recht in de ogen. De concurrenten wisten allen punten te pakken en brengen Juliana naar een benarde plek op de ranglijst.

Vanaf het begin van de wedstrijd liet Juliana zien dat men voor de punten afgereisd was naar het maasdorp Beugen en zette direct de toon en de VIOS doelman moest in de 10e minuut al zijn kwaliteiten aanwenden om Juliana het scoren te beletten en via het been van de doelman leverde een goede actie van Andy Veld geen doelpunt op.

Nauwelijks was het publiek bekomen van dit voorval of VIOS kwam door een mooie actie in scoringspositie maar trof het zijnet. Juliana bleef de tegenstander opzoeken en VIOS moest in de achteruitstand. In de 20e minuut kwam Juliana op de linkerflank goed door en de bal kwam panklaar voor de jarige Stan Peters liggen maar hij pakte zijn verjaardagcadeau tot teleurstelling van de talrijke Julianasupporters niet uit. Daarna ging de wedstrijd over en weer waarbij het er af en toe stevig aan toeging. De scheids had alle moeite nodig om de wedstrijd in het gareel te houden.

Na een half uur kwam Juliana op een verdiende 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jarne Schaap waarbij de VIOS sluitpost niet vrijuit ging. Juliana kreeg vlak voor de thee de mogelijkheid om de stand naar 0-2 te brengen maar de inzet van Andy Veld scheerde buiten bereik van de doelman rakelings naast.

Na de thee gooide Juliana er nog een schepje bovenop maar de VIOS doelman liet zien dat er niet met hem te spotten viel en wist een aantal malen de Juliana mannen van scoren af te houden.

In de 66e minuut valt vanuit het niets de 1-1 in het net door een van richting verandert schot van de spits van VIOS.

Beide ploegen zetten er nog een tandje bij waarbij de VIOS doelman zich onderscheidde en het geluk aan zijn zijde vond. Het ging er stevig aan toe maar de, overigens, prima leidende scheidsrechter wist het in de hand te houden en grossierde in, terechte, gele kaarten, 7 in getal waarbij er 4 voor VIOS waren en 3 voor Juliana. De KNVB was lachende derde met deze boete inkomsten.

Als iedereen zich verzoende met het punt sloeg voor Juliana het noodlot toe in de reservetijd uit een dood spelmoment waarbij de ingevallen Stitje Verdijck het net wist te vinden en VIOS de volle buit bezorgde. In de slotseconden haalde Juliana nog een keer aan en een VIOS verdediger moest aan de noodrem trekken en kon met rood het veld verlaten maar de punten bleven in Beugen.

Met nog 3 wedstrijden voor de boeg weet Juliana voor welke opgave ze staan en zal de rug gerecht moeten worden voor lijfsbehoud.