Zondagmiddag speelde de dames van MHV'81 in een afgeladen Looierij tegen Foreholte uit Voorhout. Loek van den Akker en Sten Meulepas waren pupil van de week in mochten in een shirt van Smets Drukwerk uit Gemert de wedstrijd openen door de keepster van Foreholte te passeren. Wedstrijdsponsor was Verkeersschool de Klein uit Geffen.

Eerder dit seizoen verloor MHV''81 van de ploeg uit Voorhout. Een nederlaag die destijds aan de eigen ploeg te wijten was. Er was dus nog iets goed te maken. Foreholte opende de score maar Evi Bens maakte al snel gelijk. Het tempo lag vanaf het begin hoog en over en weer werd gescoord. Foreholte had de pech dat Nienke van de Boom al snel, goed in de wedstrijd zat en tot een paar knappe reddingen kwam. Foreholte had moeite met de offensieve dekking van MHV waardoor de schutters van hun opbouwrij ver van het Millse doel bleven. Als er dan toch een schot kwam, had Nienke van de Boom net iets meer reactietijd om tot een redding te komen. Zo liep MHV uit naar 10-5. Het lukte de Millse dames niet om door te bijten. Twijfel bij het afronden leidde tot balverlies of matige ballen op goal. Foreholte nam zo het initiatief over en kwam terug tot 12-12. Ook een overtalsituatie vlak voor rust hielp niet. Foreholte scoorde wel en bracht de ruststand op 12-13.

Na rust maakte Meike Weren al snel de gelijkmaker. Vervolgens namen Lieke van Baal en Evi Bens de Millse ploeg bij de hand en scoorde in no time acht keer waarmee de stand op 20-15 kwam.

Het scheidsrechterskoppel van deze middag was streng en strooide driftig met tijdstraffen voor beide teams waardoor er veel ruimte ontstond. MHV ging daar het beste mee om en kon het zich permitteren om ook wat missers te maken. Jara Jacobs deed nog een duit in het zakje door twee strafworpen te stoppen. Spannend werd het niet meer maar vermakelijk was het wel. De Millse handbalsters konden met gemak de wedstrijd uitspelen en eindigde met 31-24 op het scorebord de wedstrijd.

Volgende week zaterdag ( 4 mei) om 20.15 uur staat de wedstrijd om promotie tegen Wijhe'92 op het programma. MHV'81 heeft aan een gelijk spel genoeg maar wil het daar vast niet op aan laten komen. We rekenen op veel supporters uit Mill zodat het voor onze handbalsters als een thuiswedstrijd voelt.