Afgelopen maandag kroonde DWSH’18 3 zich tot kampioen van de zesde klasse. Komend jaar zullen zij dus een niveautje hoger actief zijn.

Dat dit kampioenschap leefde binnen DWSH’18 en in de omgeving bleek wel uit de meer dan 250 supporters die op deze zonnige dag de blauw-zwarten kwamen aanmoedigen.

De wedstrijd tegen Juliana Mill 4 was al voor rust beslist. Door doelpunten van Millenaren Julian Schoenaker (2x) en Boyd Heijnemans (2x) werd de ruststand bepaald op 4-0. Na rust nam H3 wat gas terug, echter werd er nog wel twee keer gescoord. Max van Dijk en Jens Berends passeerden allebei een keer de Millse keeper. Hierdoor werd de 6-0 overwinning veiliggesteld.

En was er vijf minuten voor tijd ook nog ruimte voor een publiekswissel voor keeper Jordy Maas.

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot en brak het feestgedruis los. Champagne, vuurwerk en gezang werden onderdeel van de festiviteiten op het veld. Op de speciaal gedrukte kampioensshirts stond een mooi eerbetoon aan Rob van der Ligt. De 24-jarige sfeermaker van het hechte team die recentelijk overleed. Ook hadden de mannen van H3 kampioensshirts voor de ouders en zussen van Rob gemaakt. Een hartverwarmend, maar ook emotioneel mooi, gebaar vanuit de spelersgroep naar hen.

De rondrit op de platte kar ging via Wilbertoord, Sint Hubert en Mill waar na het laatste fluitsignaal van DWSH’18 H1 het feest doorging tot in de laatste uurtjes. Een kampioenschap om van te dromen vooral in dit bijzondere jaar. Kampioen ben je niet voor even, maar voor je hele leven. #voorrobbie