Onder zeer grote publieke belangstelling (meer dan honderd aanwezigen) zijn vorige week donderdag en vrijdag de halve en finale wedstrijden van de Senioren Regio Competitie gespeeld in de Soos te Wanroij.

Tot de laatste wedstrijd gespeeld moest worden was er de spanning wie aan het langste eind zou trekken. Het ging tussen het Wanroijse team De Carambole en het Millse team De Vrijbuiters. Beiden hadden via overtuigende wijze in de halve finale hun 4 partijen gewonnen. De Vrijbuiters met 37 om 34 tegen dorpsgenoot Westerplus en de Carambole met 38 om 33 tegen het Graafse team De Deurstoters.

Tiny Rooyendijk startte voor De Carambole tegen Mari Vogels niet al te best. Achter met 8 om 24 na 13 brt. Hij zette wel weer fff aan maar kon Mari niet meer achterhalen. Net als daags tevoren boven zijn gemiddelde spelend pakte Mari de eerste 10 pnt voor De Vrijbuiters.

In partij 2 knabbelde Matt Derks wat af van de achterstand nu tegen Ad Bastiaans. Matt kwam moeilijk op gang maar met plots 9 stuks herstelde hij de orde en net als een dag eerder haalde hij ook nu weer 10 pnt en bracht de carambole zelfs op voorsprong. Ad speelde wat minder dan een dag eerder toen hij wel 10 pnt behaalde. Nu een magere 6 pnt en gemiddeld 1.407 waar hij 1.474 moet kunnen. 

De vraag was of Bert Hendriks van de Carambole de voorsprong kon behouden tegen Marius Selten. Helaas net als een dag eerder kon de soms prima spelende Bert geen potten breken. Het liep van geen kanten terwijl zijn tegenstander Marius dankbaar de achterblijvende mooie ballen van Bert gretig accepteerde. 7 pnt voor Bert maar Marius nam de volle buit van 10 pnt waardoor het team al 2 pnt voorsprong had voor de laatste partij van de dag. 

Dat betekende dat Harrie Huggers in partij 4 tegen de één na beste speler van deze competitie ex Wanroijnaar Frans Jacobs duidelijk zou moeten verslaan. Dat bleek een veel te zware opgave. Kwam bij dat Frans zowat geen enkele makkelijke bal achter liet terwijl hij omgekeerd veel presentjes van Harrie kreeg. Het dient gezegd, Frans speelde niet slecht ditmaal. Een dag eerder ook al 10 pnt toen 2.586 en nu 3.125 gemiddeld. Daar tegenover Harrie 3.181 in de halve finale en nu slechts 1.5 gemiddeld en maar 5 pnt. Dat verklaart veel.

Toch al bij al een unieke prestatie van het Wanroijse team De Carambole die van 24 teams de eer hoog hield. Immers in de winterse competitie bovenaan eindigend en in de finale verslagen door De Vrijbuiters. In het algemeen een promotie van de biljartsport in Wanroij. Vorig jaar waren De Vrijbuiters ook al bij de laatste 4 en nu kampioen. Felicitaties gaan dan ook terecht naar dit Millse team.