Wordt Juliana Vrouwen 1 zondag 26 mei 2024 als promovendus kampioen van de vierde klasse? Om dit te realiseren moet het nog één lastige horde nemen: om 12.00 uur wordt er dan in Berghem afgetrapt voor het laatste competitieduel tegen Berghem Sport Vrouwen 1.

Winst is voor het team noodzakelijk om zichzelf, zeker na de glansprestatie van afgelopen maandag, te belonen voor een wederom schitterend seizoen.

Een glansprestatie was het zeker op maandag 20 mei 2024 in de topper tegen Nooit Gedacht Vrouwen 2. Bij een gelijkspel of verlies zou de tegenstander kampioen zijn, bij winst zou Juliana zelf nog kans maken op het kampioenschap. De spanning was voor de wedstrijd voelbaar, maar werd door de dames zelf deels weggenomen door een versierde kleedkamer met allemaal foto’s van het afgelopen seizoen. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een schitterend duel van te maken: een nagenoeg fitte selectie, een schitterend hoofdveld met dank aan de onderhoudsploeg, en door het fanatieke publiek ontstond er een mooie ambiance.

De 200 toeschouwers zagen Juliana vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hendriks direct het gaspedaal induwen. Het leidde tot een licht overwicht voor de Millse vrouwen, maar tot veel kansen niet. Cindy Strijbosch kwam een keer oog in oog met de doelvrouw, maar kreeg de bal niet goed onder controle.

Na een half uur spelen was daar plots de eerste mogelijkheid voor Geffen en dat leidde direct tot een doelpunt, dat werd afgekeurd vanwege buitenspel. 0-0 was de logische ruststand.

In de tweede helft kwam Juliana weer in haar spel: de directe duels werden extra aangescherpt en conditioneel lijkt de ploeg onuitputtelijk. Dat zorgt voor een hecht collectief waar ook Inass Bouaazzaoui deel vanuit maakt.

In de 64e minuut bracht zij Juliana in extase door de bal geweldig in de verre bovenhoek te schieten. Juliana drukte door, maar liet met kansen voor onder andere Susan Relou na om de zege veilig te stellen.

Nadat doelvrouw Anne Derks goed had ingegrepen bij de enige uitval aan Geffense kant, was het in de 79e minuut de net ingevallen Jasmijn van de Wiel die de 2-0 op het scorebord bracht. De treffer werd aan rood-witte zijde ter discussie gesteld, maar bleef staan.

Na de aftrap vond Nooit Gedacht het welletjes en werd de eindstand op 2-0 bepaald. Het deerde Juliana uiteindelijk niet en de vreugde was na afloop van de wedstrijd dan ook groot. Foto’s van deze wedstrijd zijn er gemaakt door Harrie Veldpaus (voetbal-shoot.nl) en Bas Delhij (Facebook/Instagram), waarvoor veel dank.

Zondag 26 mei 2024 om 12.00 uur is de kampioenswedstrijd Berghem Sport Vrouwen 1 - Juliana Vrouwen 1. We doen dit seizoen nog eenmaal een beroep op de steun van al onze toeschouwers en we hopen op wederom veel publieke belangstelling.