Drie jongens uit de regio, Brett Schep (Mill), Tom Verberk (Langenboom) en Cas van den Wijngaard (Zeeland), vonden de standaard EK-pooltjes maar niks. Zij besloten tijdens het WK 2022 een eigen spel te maken, op papier. Inmiddels hebben ze een app gemaakt voor het aankomende EK.

Ontstaan

De standaard EK-pooltjes waren maar niets, vonden de drie jongeren. “Makkelijke keuzes werden beloond, en je was bijna niet meer in te halen na de poulefase”, aldus Brett. Ze maakten een eigen spel, waar je beloond wordt voor moeilijke keuzes, en je een eigen elftal hebt. “Je kunt altijd nog winnen, in ieder geval in iedere categorie”, vertelt Tom. Na het geslaagde, op papier ingevulde spel tijdens het WK, besloten ze Cas in te schakelen om een app te ontwikkelen.

Ontwikkeling

Het ontwikkelen van een app vergt veel tijd en kennis, kwamen de mannen achter. Door Cas’ dagelijkse werk, als app ontwikkelaar, konden ze een goede start maken. Het duurde lang voordat ze een resultaat zagen, maar toen het kwam, ging het snel. Inmiddels is de app ‘Nassietje’ een geslaagd project. “We hebben echt iets moois neergezet, en hopen zoveel mogelijk deelnemers te werven”, klinkt het enthousiast. De naam “Nassietje” komt van de uitspraak van Brobbey in een interview, waar de jongens tijdens het bedenken van een naam naar keken. “Dat wordt hem!”, klonk het toen.

Meedoen? 

Het blijft het komende EK een redelijk intern project voor de jongens, met een mooie potentie voor de toekomst. Meedoen mag iedereen vertellen ze. Deelname kost een tientje (€10,-), waarvan 75% naar de prijzenpot gaat. Mocht je benieuwd zijn, kun je de app downloaden, via onderstaande link. 

Er wordt na je registratie contact met je opgenomen, om je deelname te bevestigen. 

Download voor Apple

Download voor Android 

Meer weten? Bel/app:

Brett Schep: 0625254180
Tom Verberk: 0613867707