Na een indrukwekkende minuut stilte voor overleden erelid Tiny van Rooy en leden Henk van Boxtel en Jan van Houtum kon gisteren, zondag 9 juni onder een stralende zon de nacompetitie wedstrijd tussen Juliana en Bavos van start.

Juliana liet er geen gras over groeien en zocht vanaf het beginsignaal de aanval. Het mocht dan ook al in de eerste minuten een drietal corners nemen, die direct gevaar stichtten in de Bavos defensie maar nog geen doelpunt opleverde. Dit doelpunt kwam er wel al in de 6e minuut. Een vrije trap vanaf rechts werd bij de 2e paal de zestien ingeslingerd. Daar was Wes Verweijen paraat die zijn tegenstander dusdanig onder druk zette dat die niets anders kon dan de bal raken, die daarbij achter zijn eigen doelman in het net belandde. Juliana ging door met aanvallen en kreeg nog enkele corners te nemen, die echter behalve gevaar niets opleverden. Al in de 10e minuut kwam Bavos uit het niets weer op gelijke hoogte. Een identieke vrije trap als bij het Juliana doelpunt zeilde over de Millse defensie en werd bij de 2e paal binnengekopt door Scott Bouwmans. Hierna was Juliana het even kwijt en probeerde Bavos een voorsprong te forceren. Dit leverde wel een aantal hachelijke situaties opp voor het Juliana doel, maar een tweede doelpunt bleef uit. Langzaam maar zeker kwam Juliana meer onder de druk uit en herpakte het zich weer. Voor beide ploegen bleef echter gelden dat het om degradatievoetbal ging, waardoor er de nodige druk op beide ploegen stond, wat nogal eens ten kostte ging van goed voetbal. Beide ploegen bleven ook aan elkaar gewaagd, vlak voor rust was het eerst Luc van Tienen die op kon stomen naar het vijandelijke doel zijn breedte bal op Andy Veld kon er echter met een uiterste inspanning worden uitgehaald. Even later wist Gijs Toonen in de Millse defensie ook nog net een teen tegen de bal te krijgen en daarmee een doelrijpe kans te voorkomen.

In de tweede helft bleef Juliana de aanval zoeken, en was het vaak op de helft van Bavos te vinden. Bavos probeerde er wel uit te komen maar het wist nauwelijks door te dringen tot het Juliana strafschopgebied. Goede kansen bleven echter spaarzaam voor beide ploegen. De beste kansen waren nog voor Juliana, beiden na ruim een kwartier. Eerst was het Luc van Tienen die op wilskracht aan de bal kwam nadat een bal in de Bavos defensie maar half onderschept werd. Hij drong de vijandelijke zestien binnen, maar zijn inzet werd net voldoende geblokt zodat deze aan de verkeerde kant van de paal verdween. Even later kwam Wes Verweijen goed door op rechts en zijn voorzet kon net niet voldoende geraakt worden door Bas Kremers, hierdoor kon de Bavos doelman de bal keren en via een verdediger weg werken. Langzaam maar zeker werd het voetbal minder, waardoor toeval nog wel voor mogelijkheden zorgde, maar beide ploegen niet meer tot een doelpunt kwamen. De return volgende week in Bakel moet nu de beslissing brengen. Deze wedstrijd begint vanwege het EK van Oranje al om 12:00 uur. Bij een gelijkspel moeten dan een verlenging en eventuele strafschoppen een beslissing brengen.

Juliana Mill - Bavos: 1-1 (rust 1-1)
Scheidsrechter: Roy Theeuwen (Horst)
Assistenten: Frans Vissers (Vugt), Roy van Erp (Veghel)
Toeschouwers: 350
Doelpunten:
6' 1-0: Eigen doelpunt
10' 1-1: Scott Bouwmans