Op zondag 9 juni 2024 vond op het versierde Juliana Sportpark de huldiging plaats van kampioen Juliana Vrouwen 1. Nadat eerst Juliana JO11-1JM, Juliana JO13-2JM, Juliana JO15-1 en Juliana JO16-1 waren gefeliciteerd, was het na afloop van de nacompetitiewedstrijd van Juliana 1 de beurt aan Juliana JO19-1 en Juliana Vrouwen 1.

In een gezellig aangeklede en drukbezochte kantine ontvingen de vrouwen vol trots in hun kampioensshirt met twee sterren op de borst (refererend naar de twee kampioenschappen op een rij) de vele en welgemeende felicitaties van enthousiaste supporters, vrienden, familie, sponsoren en Julianaleden. Lachende gezichten, stevige handdrukken en innige omhelzingen waren mooie uitingen van de waardering die er vanuit de bezoekers was voor de manier waarop het team zich, samen met Juliana Vrouwen 2, weet te onderscheiden.

Het hechte en sfeervolle team vrouwen heeft naast de eigen prestaties en activiteiten namelijk ook belangstelling voor prestaties en activiteiten die anderen binnen de club leveren of organiseren en dat werd tijdens de receptie ook door aanvoerster Daisy Keijzers uitgesproken. Een erehaag, een jubileum, recepties, de algemene ledenvergadering, kantineactiviteiten, wedstrijden of regionale toernooien, er is bijna altijd wel iemand aanwezig. 

Het zelf organiseren van activiteiten, het zelf vinden van alternatieven als de velden bij slecht weer onbespeelbaar zijn, het zelf vinden van sponsoren voor tenues, tassen en binnenkort trainingspakken in combinatie met het voetbalspel dat in de afgelopen jaren qua niveau enorm is gestegen, zorgt ervoor dat de Julianavrouwen een absolute meerwaarde vormen voor Juliana. 

Hopelijk gaat die inzet zich in de toekomst uiten in nog meer unieke prestaties, maar bovenal ook in aanwas van (nieuwe) (jeugd)leden. Aansluiten kan en mag altijd!

Na de huldiging was er nog een feest met DJ Helmsman, wiens mixtapes in de vrouwenkleedkamer voor het juiste gevoel zorgen. Dat het conditioneel wel goed zit werd nog maar eens duidelijk, want de vrouwen bleven als laatste op de dansvloer over: een goede voorbereiding op het damestoernooi in Wilbertoord aankomend weekend, waaraan ze nog iedere editie hebben deelgenomen.    

Foto’s van deze prachtige dag zijn er gemaakt door Jeff Meijs (voetbal-shoot.nl) en Bas Delhij (Facebook/Instagram), waarvoor veel dank.

Iedereen bedankt voor een geweldig voetbalseizoen en we kijken met één vraag in gedachte vooruit naar het volgende, dat medio augustus begint: dames, waar ligt de top?