Tijdens de laatste speelronde van de 1ste competitiehelft beloofde het een spannende ontknoping te worden in Sporthal de Burcht in Boekel. Beide teams van Vollan ’65, zowel nivo 4.1 als 4.2 maakten nog een kans op het kampioenschap.

Vollan ’65 Nivo 4.2 had hierbij de beste papieren. Nivo 4.2 speelde de 1ste wedstrijd tegen VCP uit Boekel en de zenuwen speelde de meiden toch wel een beetje parten. Toch werd de 1ste wedstrijd een gemakkelijke overwinning voor Vollan ’65 nivo 4.1. Vollan ’65 4.1 speelde tegen Saturnus uit Uden en ook zij wisten deze wedstrijd vrij eenvoudig winnend af te sluiten. Ook zij wisten deze wedstrijd winnend af te sluiten. De 2de ronde stond er dus nog steeds dezelfde stand op de ranglijst.

Beide teams gingen zich dus maar opmaken voor de volgende wedstrijd. Vollan 4.2 wist deze wedstrijd uiteindelijk met de setstanden van 30 - 7 en 27 - 9 te winnen terwijl Vollan nivo 4.1 de 2de wedstrijd helaas gelijk speelde. Hiermee was de beslissing gevallen en was het kampioenschap van Vollan ’65 4.2 een feit. Een meer dan verdiend kampioenschap voor het team van coaches Anja Brands en Lenny Keizers. Hierbij mogen we niet vergeten dat ook het team van Vollan 4.1 terug kan kijken op een uitstekende 1ste competitieronde. Beide teams komen elkaar ook weer tegen in de 2de competitiehelft en het zou erg mooi zijn als de rollen dan omgedraaid zouden zijn. Een mooie uitdaging voor Vollan nivo 4.1. Felicitaties aan het adres van Vollan ’65 Nivo 4.2 met deze prachtige prestatie.

Vollan DS 1 begint 2016 met klinkende 4 - 0 overwinning
Een mooi begin voor Vollan DS1 van 2016. Met een klinkende 4 - 0 overwinning tegen het weliswaar onderaan de ranglijst bungelende Activia werd een 4 - 0 overwinning behaald. De eerste wedstrijd van het seizoen die met een 4 - 0 overwinning werd afgesloten en waarmee de volle buit van 5 punten werd binnengehaald. Een leuke opsteker voor het team van trainer/coach Barry Hermans en hopelijk kunnen zij deze lijn voortzetten in de wedstrijd van volgende week als er aangetreden moet worden tegen Luctor uit Rijkevoort. Als Vollan DS1 een eindnotering in de top 3 willen bereiken dan zullen zij elke wedstrijd vol aan de bak moeten om de concurrentie hiervoor achter zich te laten.
Dus mouwen omhoog meiden en volle bak spelen elke wedstrijd.

Vollan DS 2 speelde eveneens tegen een team van Activia uit St. Anthonis. Zij hadden echter iets meer moeite met deze tegenstander zoals overigens wel werd verwacht gezien de stand op de ranglijst. De 1ste set werd er nog een ruime nederlaag geleden met 25 - 15 maar daarna werd het, gezien de setstanden, een gelijkopgaande wedstrijd. Set 2 en 3 werd een prooi voor Vollan DS 2 met in beide sets setstanden van 20 - 25. De 4de set werd een 25 - 23 overwinning voor Activia waardoor de 5de set de beslissing moest brengen. Hierin werd een jammerlijke 15 - 13 nederlaag geleden maar al met al voegen zij toch weer mooi 2 punten toe aan het totaal. M.u.v. de wedstrijd tegen koploper Flamingo’s werden er nog elke wedstrijd punten gehaald en na de promotie kunnen we een 7de plek op de ranglijst gerust een prima prestatie noemen. Vollan DS 3 wist eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen en hopelijk is dit een ommekeer in de competitie. Tegen Energo uit en in Beers werd een prima 3 - 1 overwinning behaald. Met de setstanden van 12 - 25 / 13 - 25 / 17 - 25 en 25 - 18 was Vollan ’65 duidelijk de bovenliggende partij en hopelijk geeft deze overwinning de meiden het team van trainer/coach John Munten zoveel zelfvertrouwen in het vervolg van deze competitie dat zij deze stijgende lijn door kunnen trekken.

Programma zaterdag 16 januari
13.00 uur Spirit MC2 - Vollan ’65 MC1: de Hazelaar, Rosmalen
16.00 uur Were Di MA2 - Vollan ’65 MA1: Molenbroek, Gemert
14.30 uur Vollan ’65 DS1 - Luctor DS1: de Wis, Langenboom
16.30 uur Vollan ’65 DS3 - VCP DS2: de Wis, Langenboom