Opnieuw een 5 setter voor de vaandeldraagsters van Vollan ‘65. Helaas werd in een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd met 2 - 3 verloren. Na de 1ste 2 sets leek er geen vuiltje aan de lucht voor Vollan ’65 DS1.

Deze sets werden met goed verzorgd volleybal en met de nodige aanvalsdruk nog vrij gemakkelijk gewonnen. Setstanden van 25 - 17 en 25 - 21 geven aan dat er toch een duidelijk krachtverschil was in deze 1ste 2 sets. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het team van Luctor steeds meer zelfvertrouwen en Vollan had moeite om de ploeg uit Rijkevoort onder druk te houden. Vooral in verdedigend opzicht was de ploeg uit Rijkevoort ijzersterk en dit had kennelijk een verlammende werking op Vollan DS1. De 3de set werd een prooi voor Luctor met 21 - 25 en dit gaf de ploeg uit Rijkevoort een boost. In de 3de set een gelijkopgaande strijd maar ook deze set ging met 23 - 25 naar Luctor. Dit setverlies betekende de nekslag voor Vollan DS1 en de beslissende 5de set ging dan ook met 9 - 15 naar Luctor die er dus uiteindelijk met de winst van doorgingen. De verdedigende kwaliteiten van Luctor bleken uiteindelijk beslissend te zijn in deze wedstrijd.

Vollan DS3 kon de 4 - 0 overwinning van vorige week geen vervolg geven. In een redelijke wedstrijd werd een 4 - 0 nederlaag geleden. De 1ste set werd een duidelijke overwinning voor VCP uit Oploo. De 2de set zag het er lang naar uit dat Vollan de winst zou gaan pakken maar in de beslissende fase van deze set was Vollan niet doortastend genoeg om de beslissing te forceren. Uiteindelijk werd er een 24 - 26 nederlaag geleden, maar als deze set wel naar Vollan was gegaan hadden we waarschijnlijk toch een andere wedstrijd gekregen. Ook de 3de set ging jammerlijk met 23 - 25 verloren waardoor de wedstrijd dus al gespeeld was na de 3de set. Vollan gooide door deze nederlaag de handdoek in de ring en werd de 4de set een gemakkelijke prooi voor VCP.

Zowel Vollan MA1 en Vollan MC1 begonnen uitstekend aan de 2de helft van de competitie. Beiden teams wisten een overtuigende 4 - 0 overwinning te behalen en dit is voor beide teams een mooie opsteker voor het vervolg in de competitie.