Het jaar 2016 is voor De Willy’s rampzalig begonnen. Met maar liefst 6 - 2 werd verloren tegen de op dat moment nog op een laatste plek staand Astrantia. Deze matige ploeg was zondag echter op alle fronten beter als de blauw witten.

Ondanks dat De Willy’s zo goed als compleet was, enkel Luuk Kuppen (geblesseerd) en Mitch Jacops (geschorst) ontbraken, begon het onthutsend zwak aan de wedstrijd. Al na 8 minuten kon de thuisclub dat fel begon profiteren van prutswerk in de defensie en was het good-old Jaap Venbrux die de 1-0 aantekende. Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller was het al 2 - 0. Een schot van Kay van Lier ging in de linkerhoek het doel in. En na een kwartier had de wedstrijd al over kunnen zijn ware het niet de het fraai geplaatste schot van Jaap Venbrux net over de linker kruising ging. Daarna zakte Astrantia terug en leek De Willy’s in de wedstrijd te komen. Maar het speelde zo slordig en slap dat er nauwelijks kansen gecreëerd werden. Tien minuten voor rust beoordeeld de scheidsrechter een sliding op de bal van een Astrantia verdediger als een overtreding en geeft hem (onterecht) een gele kaart. Als dit echter een overtreding was dan had een strafschop moeten volgen daar het contact duidelijk binnen de 16 plaatsvond. Geen strafschop en geen kans op 2 - 1. Niet veel later schrikt iedereen op als bij een ongelukkige overtreding van Ruud Heurkens zowel zijn tegenstander (zwaar) als hijzelf geblesseerd raakt. Beide spelers moeten dan ook vervangen worden. Het spel ligt enkele minuten stil en De Willy’s profiteert van de ontstane onrust. Wouter Klaassen tekent namelijk in de blessuretijd voor de belangrijke 2 - 1 aansluitingstreffer en perspectief voor helft twee.

Van een offensief is echter geen sprake. Geen moment lijkt een gelijkmaker te vallen en de spelers blijven slordig en met teveel gemakzucht voetballen. Alle persoonlijke duels gaan verloren en kansen zijn er geen. Ontsnapt De Willy’s nog bij een kopbal na 7 minuten na rust, twee minuten later is het over en uit. Een sliding die lijkt het buiten de 16 plaatsvind, en deze keer wijst de scheidsrechter wel naar de stip. In de protesten die volgen krijgt Leon Jacops een rode kaart. Een belachelijke beslissing maar geheel in de lijn van het warrige fluiten van de onthutsend zwakke leidsman. Zuur dat het juist de hardwerkende Leon betreft die nu ook nog enkele wedstrijden gemist zal gaan worden. De strafschop wordt op Panenka wijze door Jaap Venbrux, de absolute uitblinker deze middag, benut en het staat 3 - 1. Een prachtig doelpunt van Sven Lalaär zorgt voor de 4 - 1. Twintig minuten voor tijd maakt Bart Derks, één van de weinige spelers met een voldoende, er nog 4 - 2 van maar de laatste minuten geeft De Willy’s met zoveel gemak nog twee tegendoelpunten weg dat opnieuw Jaap Venbrux en Tim Sengers er 5 en 6 - 2 van maken.

Een beschamende nederlaag dus voor De Willy’s dat bij winst twee plekken kon stijgen en nu Astrantia voorbij ziet komen. Hiermee beland De Willy’s op een één-na-laatste plaats en houdt het enkel buurman Sint Hubert onder zich dat echter wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Tijd voor de spelers om hun rug te rechten. Ja, de scheidsrechter was slecht maar zichzelf een spiegel voorhouden is het minste wat het gros van de spelers mag doen. Zeker als je ziet hoeveel mensen er toch weer onder deze erbarmelijke omstandigheden naar Middelaar afreizen ter ondersteuning. Komende zondag de mogelijkheid voor de spelers om te laten zien dat deze wedstrijd een incident was. Dan wacht een thuisduel tegen Holthees waar uit met 4 - 0 werd verloren.