Vooraf was er enige twijfel over het door laten gaan van de wedstrijd door de vele regen van zaterdag. Om half vijf was echter iedereen blij dat er groen licht was gegeven. De Willy’s stuntte namelijk met een 2 - 1 zege op het hoog geklasseerde Holthees.

Waar vorige week tegen Astrantia iedereen te maken had met een totale off-day en strijd en passie niet aanwezig waren was dat vandaag 300% anders. Er werd geknokt, gestreden en met regelmaat goed gevoetbald. Holthees viel tegen en speelde erg slordig waardoor de neutrale toeschouwer winnaar was.

Bij De Willy’s ontbraken vier spelers door schorsingen of blessures maar van het begin af aan werkte de mannen van Koen van Berlicum zich 3 slagen in de rondte. Kansen waren er voor beide teams in overvloed. Na 13 minuten spelen nam De Willy’s de leiding. Stein Jacops ging op rechts door had een goede voorzet op Mike van Boxtel die op zijn beurt Math van de Straaten in de gelegenheid stelde om de 1 - 0 aan te tekenen. Even later een mooi schot van Wouter Klaassen wat maar net over gaat. Holthees schiet net voor rust tegen de paal maar in de laatste minuut van de blessuretijd voor rust wordt het toch 1 - 1. Een prima ingreep van Bram Schaap (die subliem keepte vandaag) voorkwam nog een treffer maar uit de daaruit voorvloeiende hoekschop was het Holthees-verdediger Niels Ingenpas die de gelijkmaker in het doel schoot.

Na de rust een heel aantrekkelijk duel met open voetbal, veel fouten en dus veel kansen. Scheidsrechter Vereijken uit Helmond draagt zijn steentje bij door lekker te laten voetballen en alleen te fluiten als dat echt nodig is. Na 20 minuten spelen schiet Stein Jacops de bal tegen de kruising. De grootste kans is echter na 75 minuten spelen voor Math vd Straaten. Vrij voor goal kiest hij ervoor de bal breed te leggen op Stein Jacops in plaats van zelf te schieten. De bal komt nog wel terug via de keeper maar in de rebound raakt Van de Straaten de paal. Zo blijft het spannen. Ook Holthees krijgt kansen maar Bram Schaap is deze middag niet te passeren. Een minuut voor tijd nog een dikke kans voor Bart Derks die vrij voor doel de bal niet goed raakt. Iedereen heeft zich verenigd met een gelijkspel als Yannick Bens (ingevallen A-junior) een perfecte steekpass in huis heeft en Stein Jacops vrij voor de keeper zet. Die omspeeld op zijn beurt de keeper en schiet de bal van dichtbij in het doel en zo staat De Willy’s in de 95e minuut op een 2 - 1 voorsprong. Het lijkt nog gekker te worden als de prima spelende Sander Veldboer Yannick Bens in stelling brengt maar zijn schot spat op de paal uiteen. Na 98 minuten spelen fluit de scheidsrechter voor het laatst en kan De Willy’s 3 onverwachte maar heerlijke punten bijschrijven.

De spelers hebben gedaan wat van hen verwacht werd. Het debacle van Astrantia uit is weggespoeld met een goede overwinning maar vooral de manier waarop zal trouwe supportersschare goed doen. Karakter, en werklust, zie alleen al hoeveel spelers kramp hadden. Iedereen haalde vandaag een dikke voldoende. De Willy’s gaan lekker de carnaval in, daarna wacht een uitduel tegen Gassel.