Komende zondag (21 februari) een hele interessante ontmoeting voor De Willy’s als in een heuse streekderby tegen jeugd-fusie-partner SC St Hubert zal worden aangetreden. Een belangrijk duel voor beide ploegen.

Bij winst van De Willy’s komt Sint Hubert op 8 punten achterstand. Bij winst van Sint Hubert kan die ploeg echter weer aansluiting vinden bij Astrantia en SVS en is de achterstand op De Willy’s nog slechts 2 punten. Sint Hubert staat op dit moment op een laatste plaats met zeven punten uit twaalf duels, twee minder als De Willy's gespeeld heeft.

Toeval wil dat beide ploegen hun laatste duel tot deze wedstrijd speelde thuis tegen Holthees en beide ploegen met 2 - 1 wisten te winnen. Trainer bij Sint Hubert is de uit Langenboom afkomstige Jos Koenen die eerder vier jaar bij Achilles Reek aan het roer stond. Mooi detail is dat hij samen met De Willy’s hoofdcoach Koen van Berlicum het A-combinatie elftal begeleidt. 

Eerder dit seizoen werd in Sint Hubert met 1 - 1 gelijk gespeeld. Op 4 oktober bracht Jeroen van de Hoogen de stand op 1 - 0 na een half uur spelen en was het Niek van de Steeg die vlak voor tijd een punt redde voor de blauw-witten. De laatste vier thuiswedstrijden van De Willy’s tegen Sint Hubert waren alle vier verschillende type duels. Op 15 september 2013 werd met 1 - 4 kansloos verloren in competitieverband. Op 25 april 2014 het meest memorabele duel. In een rechtstreeks gevecht voor promotie verloor De Willy’s het nacompetitie duel met 1 - 3. Een oefenduel op 12 augustus 2014 werd met 2 - 1 gewonnen en het laatste thuisduel was een bekerwedstrijd op 30 augustus 2014 wat met 1 - 0 werd gewonnen van Sint Hubert dat toen helaas haar tweede elftal stuurde. 

Feiten en cijfers zeggen in een derby echter niets en het zal een op zich staand duel worden. Bij beide ploegen ontbreekt een speler vanwege een schorsing. Nick Peters van Sint Hubert vanwege een rode kaart tegen Holthees en Leon Jacops moet nog 1 duel zitten als gevolg van zijn uitsluiting in Middelaar. Scheidsrechter komende zondag is de bij beide ploegen wel bekende Peter Theunisz uit Uden.

Voorafgaand aan deze wedstrijd zal vanwege de jeugdfusie een voorwedstrijd worden gespeeld tussen twee jeugdelftallen van de combinatie teams (E1 / E2). Deze teams trappen rond 13.45 uur af, en zullen bij het betreden van het veld de elftallen begeleiden.