In het paasweekend van 25 tot en met 27 maart vindt de 17e editie van het Easter Open toernooi plaats. Ook dit jaar is het internationale jeugdvoetbaltoernooi Easter Open weer volledig bezet tijdens Pasen.

Op maar liefst 15 locaties in Zuid-Nederland en één locatie in Zuid-Holland komen tijdens deze drie dagen ca. 500 enthousiaste jeugdteams hun voetbalkunsten vertonen. Speelstijlen uit 14 verschillende landen zullen zich meten met elkaar in een onderling toernooi. Zo zijn onder andere de meiden van Manchester United te zien en neemt er weer een team deel uit de sloppenwijken van Colombia.

Het toernooi wordt gespeeld op de sportparken van: Beugen, Gennep, Heijen, Langenboom, Mill, Odiliapeel, Oeffelt, Oploo, Rijkevoort, Sint Hubert, Stevensbeek, Venhorst, Volkel, Wanroij, Wilbertoord en Sassenheim (Ter Leede).

Geheel volgens traditie wordt er ook dit jaar weer een opening georganiseerd. Dit jaar vindt de opening plaats op vrijdag 25 maart in het landschapspark in Mill. Naast de gebruikelijke vlaggenparade, waarin alle deelnemende landen worden gepresenteerd, zal er rond de klok van 21.30 uur wederom een spectaculaire vuurwerkshow te zien zijn. Als klapper op de vuurpijl kan de jeugd zich de hele avond vermaken in de ‘Fun Arena’. In deze multifunctionele voetbalarena worden verschillende spelonderdelen afgelegd, om de voetbaltechniek van de jeugd op de proef te stellen. 

Bovendien wordt er tijdens de opening eveneens aandacht geschonken aan het thema van 2016. Gedurende het toernooi zal ‘Respect’ centraal staan. Respect voor de trainer/leider, Respect voor de tegenstander, Respect voor de scheidsrechter en Respect voor de medespeler. De organisatie van de Easter Open is namelijk ook van mening dat er zonder Respect geen voetbalwedstrijd mogelijk is. 

Na de opening worden op zaterdag 26 maart de eerste wedstrijden gespeeld, gevolgd door de finale ronden op zondag 27 maart. Elke deelnemer gaat naar huis met een leuke attentie, de nummers 1 tot en met vier ontvangen een beker, waarbij de nummer 1 ook nog naar huis mag met de ‘Easter Open Trofee’. Ieder team speelt twee dagen, onafhankelijk van de prestatie. Alle leeftijdsgroepen worden verdeeld in poules van vier, vijf of zes teams, waarbij zij de eerste dag teams van verschillende nationaliteiten treffen. Op de tweede dag komen alle sterkste teams bij elkaar voor de finalerondes.