Foto: TWC De Voorsprong Heesch

Wielerclub de Doortrappers uit Langenboom bestond in 2015 precies 35 jaar. Anno 2016 hebben ze ruim 80 actieve leden. In het ledenbestand zitten uiteraard ook diverse dames, maar als het aan de Doortrappers ligt wordt dat aantal binnenkort uitgebreid.

Om te zien of er belangstelling is, waaraan dan behoefte is en welke wensen er zijn, organiseren zij op 2 maart een informatieavond in Langenboom, voor alle belangstellende dames voor de wielersport. Tevoren aanmelden is wenselijk.

“De wielersport wint bij dames aan populariteit,” dat vertellen Henk de Klein (voorzitter) en Henk Hofman (bestuurslid) van wielerclub de Doortrappers uit Langenboom. “De meeste dames die nu bij ons lid zijn doen aan mountainbiken. Maar er is ook een groeiende belangstelling om op de weg te gaan fietsen. We willen nu inventariseren hoe groot die belangstellende groep is zodat we mogelijk binnen de Doortrappers een damesteam op kunnen zetten en voor hen ook eigen tochten en activiteiten kunnen organiseren.”

Vandaar dat de Doortrappers op woensdagavond 2 maart een informatieavond organiseren voor alle belangstellende dames. “Op die avond willen we niet zo zeer vertellen over wat we als Doortrappers zoal doen, maar vooral willen we horen wat de dames willen. Willen ze zonder of met mannen fietsen, op welk moment wil men het liefste tochten maken en ook wat eventueel argumenten zijn om niet aan te sluiten bij onze wielerclub horen we dan graag.” 

Een reden voor terughoudendheid zou bijvoorbeeld de financiele investering voor deze hobby kunnen zijn. “Soms wil je ook eerst even proberen of de sport wel wat voor je is. Als je dan eerst alles aan moet schaffen dan kan dat best een financiele drempel zijn. We kunnen uiteraard niets beloven, maar we gaan dan wel ons uiterste best doen om te zien hoe we iemand aan een fiets en andere spullen kunnen helpen.”

Informatieavond
Woensdag 2 maart bij Jessy Hendriks, Bergkristal 1, Langenboom
Aanvang: 20.00 uur
Voor meer informatie of aanmelden voor deze avond kan men contact opnemen met:

  • Chris van Sambeek, 06 14 30 17 21 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Henk de Klein, 06 - 25 00 03 55 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Hein Roeffen, 06 - 23 07 68 55 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook de website van De Doortrappers: www.doortrappers.nl.