Zaterdagochtend werd de wedstrijd tussen Hajraa dames 5 en Flamingo’s dames 3 gespeeld, dit eindigde in een 3-2. Wanneer Apollo 4 punten zou pakken, zouden zij alleen aan kop staan. En zo geschiedde het.

Apollo D1 - Energo D3: 3-1 (25-15; 24-26; 25-21; 25-15)
Energo, het team wat momenteel de vierde plaats verdedigd, blijft voor Apollo altijd een sterke tegenstander. De uitwedstrijd in Beers werd verloren met 3-2 en dus had Apollo wat goed te maken. De eerste set ging gelijk op tot de 10, daarna wist Apollo uit te lopen. En haalde de eerste set redelijk makkelijk binnen. Maar in de tweede set gaf Energo gas bij, ze stonden veelal een paar punten voor. Uiteindelijk leek Apollo de set binnen te gaan halen, maar niets was minder waar. De dames uit Beers gaven niet op en bij Apollo werden een aantal fouten gemaakt wat resulteerde in 1-1.
Apollo wist dat het 4 punten moest gaan halen, en dat hebben ze gedaan. De laatste twee sets werd er beter gespeeld en gewonnen. Mede dankzij het fantastische spel van de buitenaanvalster, Sylvia van Lijssel.
Met 1 punt voorsprong op Harjaa (66 punten uit 16 wedstrijden) en 3 punten voorsprong op de Flamingo’s (64 punten uit 16 wedstrijden), staat Apollo nu eindelijk alleen op de eerste plaats! Het beloofd een spannend einde van de competitie te worden, daar is geen twijfel over mogelijk!

Apollo D2 - Active Rooy D3: 1-3 (11-25; 25-22; 17-25; 22-25)
De eerste set tegen kandidaat koploper Active Rooy had Apollo het moeilijk. De spelverdeelster uit Venraij begon met een sterke servicebeurt, daar had Apollo geen antwoord op. De achterstand die daardoor ontstond was te groot, en de set werd verloren. Maar een nieuwe set, een nieuwe start. De pass kwam beter bij de spelverdeelster en de kansen werden benut. De tweede set werd binnen gesleept. De laatste twee sets werden helaas door Active Rooy gewonnen, maar door het betere spel van Apollo ging dit niet zomaar!

Apollo XZ1 - Nesselande XZ1: 3-1 (25-8; 16-25; 25-11; 25-15)
Apollo MB1 - Sportivo MB1: 3-1 (25-16; 25-22; 19-25; 25-16)
Apollo MC1 - Were-di MC1: 0-4 (12-25; 17-25; 15-25; 9-25)