Klick ‘15 speelde afgelopen zondag tegen Rooi. In de vorige ontmoeting was Klick ‘15 redelijk kansloos en verloor met 18-9. Voor Klick ‘15 staat er ondanks de vijfde plek nog veel op het spel. Omdat er volgend jaar maar één Hoofdklasse poule meer is gaan alleen de eerste vier teams automatisch door. Bij winst tegen Rooi kan Klick ‘15 bij de eerste vier belanden.

Dat beide teams er een mooie wedstrijd van gingen maken was al snel duidelijk. Er werd gekorfbald in een hoog tempo en de korte aanvallen volgde elkaar in een rap tempo op. Rooi was in het begin wat meer trefzeker en weet al snel een voorsprong op te bouwen maar Klick ‘15 komt keurig terug en daarna gaat het scoren gelijk op. Door het hoge tempo worden er over en weer veel fouten gemaakt en er werd dan ook regelmatig gescoord uit een vrije worp of een strafworp.
De dames van Rooi waren sterk op het afstandsschot en wanneer Klick ‘15 ook maar enige ruimte gaf was het raak. Hierdoor was het voor Klick ‘15 moeilijk om tweemaal achter elkaar tot scoren te komen en de achterstand van 12-8 te verkleinen. Uiteindelijk dicht Klick ‘15 het gat tot twee doelpunten. De ruststand is vergelijkbaar met een eindstand maar dan wel in het nadeel van Klick ‘15. 13-11.
Na de rust is het Klick ‘15 die laat zien wel degelijk mee te doen in de Hoofdklasse. Met vier doelpunten op een rij nemen zij de voorsprong over, 13-15. Rooi zet een tandje bij in de verdediging en met deze druk blijkt Klick ‘15 moeite te hebben. In de laatste minuut is het 18-18, een verdiende stand voor beide teams. Helaas voor Klick ‘15 glijdt een verdedigende dame uit waardoor Rooi een vrije kans krijgt voor de korf en deze benut, 19-18. Klick ‘15 weet niet meer voor een stunt te zorgen en moet met lede ogen toen zien, ondanks 18 doelpunten, hoe Rooi de punten binnen haalt. Klick ‘15 staat nu op een vijfde plaats en zal voor klassenbehoud nacompetitie moeten gaan spelen tegen de nummer vier van de andere poule.
Voor Klick ‘15 scoorden: Anja Derks 7x, Irma de Kleijne 4x, Rian Derks en Jolanda Bouwen 2x, Kim Verbruggen, Mieke Selten en Pien Kuppen 1x.

Rosolo 3 - v. Grinsven-Albers/Klick 2
Vandaag reisde Klick af naar het Reuselse Rosolo, de bovenste ploeg met het kampioenschap al binnen. Klick begon zelfverzekerd aan de wedstrijd, er werd goed verdedigd en het openingsdoelpunt was voor de dames uit Wilbertoord en Landhorst. Daarna nam Rosolo de leiding en liep uit naar 3-1. Beide ploegen kregen veel kansen maar misten ook veel kansen. Ruststand 6-3. Zo goed als Klick korfbalde in de eerste helft, zo slecht ging het in de tweede helft. Rosolo liet zien de absolute nummer 1 te zijn en heerste. Klick verloor geleidelijk aan het geloof en kwam de hele tweede helft niet meer tot scoren. Eindstand: 15-3. Volgende week de laatste zaalwedstrijd, waarbij hopelijk de laatste 2 punten worden binnengeharkt voor promotie naar de topklasse, al lijkt dat met de eindstand van vandaag iets te hoog gegrepen voor Klick 2.
Voor Klick ‘15 scoorden:  Yvonne Selten, Marja Derks en Eelke Willems.