Drie seizoenen was Marcel Idink trainer/coach van het Millse dames vaandelteam van MHV '81. Seizoenen waarin hij tot 3 keer toe met een sterk verjongd team behoud in de Tweede Divisie landelijk handbal wist te bewerkstelligen. En seizoenen waarin hij zichzelf heeft geprofileerd als ambitieus, betrokken en bevlogen trainer / coach.

Het zijn net die factoren die Idink heeft doen besluiten om zijn functie als trainer/coach neer te leggen. De persoonlijke twijfel die er was of hij nog langer de volle 110% kon geven aan zijn dames. Idink heeft dit aan het bestuur van MHV '81 laten weten, en heeft de speelsters van de selectie vorige week van zijn besluit op de hoogte gebracht.

“Na drie jaar met veel plezier gewerkt te hebben, twijfelde ik of ik volgend seizoen ook weer drie keer in de week met veel enthousiasme en plezier naar de trainingen en wedstrijden zou kunnen gaan. Na een periode van afwegingen en overdenkingen had ik nog steeds niet die volledige overtuiging, dus heb ik besloten dat het beter is om niet verder te gaan in Mill. Drie jaar heb ik binnen een mooie warme club met een fantastische groep mogen werken en hebben we toch behoorlijk stappen gemaakt. Met name de aansluiting die de jeugd heeft weten te bewerkstelligen, beschouw ik als de grootste winst. Hiermee kan de club namelijk verder en dat stemt mij tevreden”, laat Idink optekenen. 

Waar en of hij volgend jaar elders aan de slag gaat, is momenteel niet bekend. “Er speelt nog helemaal niks, dus we zien het wel”.

MHV '81 heeft hoge ambities als het gaat om vrouwenhandbal. Het eerste team speelt in de Tweede Divisie Landelijk en in de jeugd staat de volgende generatie fanatieke meiden in potentie klaar om geleidelijk door te stomen. Met het aangekondigde vertrek van Idink als trainer / coach zal MHV '81 op zoek moeten naar een enthousiaste opvolger die hier samen met Bestuur en Technische Commissie vorm aan wil geven.

MHV '81 is als vereniging, Idink zeer erkentelijk voor de samenwerking  en de behaalde succesen van de afgelopen seizoenen, maar ziet in dat er nu een volgende fase aanbreekt onder leiding van een andere trainer / coach.

Bestuur, leden en vrijwilligers van MHV '81 wensen wij Marcel Idink  veel succes in de toekomst en wensen hem met de nog te maken keuzes alle geluk.