Zondag 6 maar stond voor de dames A van MHV’81 de wedstrijd tegen handbal Venlo op het programma. Een wedstrijd tussen twee teams die samen de tweede plaats delen, een wedstrijd die ging over een kans maken om naar het NK in Amsterdam te mogen en nog kans te maken op het kampioenschap.

MHV’81 had een week van te voren een oproep geplaatst om zoveel mogelijk steun van publiek te krijgen tijdens deze wedstrijd. En wat was het druk, de dames A kwamen de sporthal binnen lopen en alle drie de tribunes zaten zo goed als vol.

Vanaf het eerste fluit signaal ging het er al fel aan toe, Venlo scoorde het eerste doelpunt al na 5 seconde. Na een goal van Marijn en een zeven meter die werd genomen door Liz stond het 2-2, daarna liep Venlo al snel uit en was de score na 15 minuten 3-6. Nadat Venlo was uitgelopen kwam MHV’81 terug door middel van paar mooie goals van Annouk. Liza stond haar mannetje in de goal waardoor Venlo het moeilijker kreeg om te scoren. Een break van Evi leidt dan uiteindelijk tot de gelijkmaker in de eerste helft, stand 7-7. Laura weet daarna nog twee goals te maken waardoor de dames A op voorsprong weten te komen, helaas weet Venlo terug te komen met een stand van 10-10 met nog ongeveer twee minuten te gaan. Venlo mist een aanval waardoor MHV’81 de gelegenheid heeft om doormiddel van een 7 meter te scoren, Venlo kan nog een aanval maken maar mist een afstand schot. De dames van MHV’81 gaan met een voorsprong van 11-10 de rust in.

Het fluitsignaal klonk en beide teams zochten hun plekken in het veld weer op. De dames A van MHV wisten de voorsprong in de tweede helft vast te houden, op zijn tijd kwam het weer gelijk en wist MHV er weer overheen te komen. Het liep goed, de aanval liep en de verdediging stond sterk. Het liep geleidelijk op naar een stand van 16-14. Hierna scoort Venlo en krijgen ze een 7 meter waardoor de stand weer gelijk is, 16-16. Liz scoorde na deze twee doelpunten nog een keer vanuit de hoek en kregen al snel de tegengoal van Venlo, stand 17-17. Toen de stand 17-17 was bereikt, kakte het in. De aanvallen lukte niet meer zoals gedacht en in de verdediging vielen er gaten, al wist Venlo hier nog niet van te kunnen profiteren. Toen er na 8 minuten door Venlo gescoord was, ging het snel. Er stonden toen nog 5 minuten op de klok en Venlo wist nog drie keer te kunnen score waardoor de stand 17-20 werd, de dames van MHV hadden toen nog twee minuten om terug te vechten. Dit lukte helaas niet, ze sloten de wedstrijd af met een goal van Marijn, 18-20.

Wij willen alle het publiek wat ons is komen aanmoedigen heel erg bedanken, en hopen dat wij volgende week tegen BFC maar vooral de week erop tegen Vlug en Lenig (de eerste uit de competitie) weer op jullie support mogen rekenen.