Pupil van de week Wout Brands

Onder een stralende zon en op een goed bespeelbare grasmat weet Juliana tegen het onderaan staande Merselo de eerste winst na de winterstop te behalen.

Dat gebeurde in een wedstrijd waarbij Juliana het zich zelf aanvankelijk erg moeilijk maakte. Want in de zesde minuut strafte spits Sven Jakobs slecht uitverdedigen van de Millenaren af. Al snel werd het al weer 1-1 toen uit een voorzet van Ruud Relou de bal koppend door Camiel van Geenen in het Limburgse doel werd gewerkt. Hierna kreeg Juliana kans op kans maar deze werden allen verprutst. Zo kwam Melvin de Klijn alleen voor de Merselo doelman maar hij faalde tot twee keer toe in de afwerking. Even later kopte Berry van Krijl uit een corner van Rens van Lanen op de lat en schoot Melvin de Klijn van afstand in de handen van de keeper. Maar geheel tegen de verhouding in staat het plotseling 1-2 want opnieuw gaat Juliana in de fout bij het uitverdedigen en andermaal is het Sven Jakobs die Merselo op voorsprong brengt. Opnieuw is dit van korte duur want nadat Camiel van Geenen eerst nog op de lat kopte was het Melvin de Klijn die eindelijk scoorde uit een pass van Rens van Lanen. Met deze tweede Millse treffer werd het 2-2 en dat was ook de ruststand.

In de tweede helft ontstond er een ware bestorming van het Merserlose doel maar het duurt toch nog tot de 57e minuut voordat Juliana op voorsprong komt na een prachtige individuele actie van Dave van Dommelen: 3-2. Nadat Juliana nog enkele kansen mist is het uiteindelijk Camiel van Geenen die op volle snelheid gelanceerd wordt door Dave van Dommelen en alleen voor de keeper blijft Camiel rustig en beslist hij de wedstrijd. In de laatste minuut krijgt Dave van Dommelen na een slimme actie van Melvin de Klijn nog een kans maar zijn inzet weet de Limburgse doelman nog uit de bovenhoek te tikken.

Deze eerste overwinning in 2016 zal het zelfvertrouwen van Juliana een boost geven en dat is ook nodig want a.s. zondag speelt de Millse ploeg in Oploo tegen Excellent, tweede in de stand van de 4e klasse G.

Juliana - Merselo: 4-2 (2-2)

Scheidsrechter: Thijssen uit Ottersum