Een meer dan belangrijke overwinning van Vollan MA1 tegen de concurrent voor de 1ste plaats. Vollan startte voortvarend aan de wedstrijd en met een behoorlijke servicedruk en met goed volleybal werd er al snel een voorsprong genomen.

Maar naarmate de set vorderde wist Flamingo’s zich onder de druk uit te volleyballen en namen zij geleidelijk aan het initiatief over. Vollan wist even geen raad met de ontstane situatie en moest deze set met 18-25 aan Flamingo’s laten.

In de 2de set dreigde hetzelfde scenario. Halverwege de 2de set  herpakte Vollan zich echter en met een enorme dosis inzet werd er gevochten voor ieder punt wat uiteindelijke resulteerde in een 27-25 setwinst voor Vollan MA1. Dit bleek een zodanige tik op de neus van de speelsters uit Gennep dat de 3de set eigenlijk een gemakkelijke prooi werd voor Vollan en werd er door de setwinst van 25-19 een 2-1 voorsprong genomen. De 4de set was het weer een iets meer gelijk opgaande strijd maar de missie van de ploeg van coach Mark van de Heuvel was duidelijk, pakken deze wedstrijd waardoor er een belangrijke stap zou worden gezet richting het kampioenschap.

Uiteindelijk slaagde de ploeg hierin en werd er met een setwinst van 25-21 een 3-1 overwinning behaald. Vollan MA1 wordt door deze overwinning de nieuwe koploper in deze poule. Laten we echter maar niet te vroeg juichen. Verslappen in deze fase van de competitie kan dodelijk zijn dus vol gas blijven geven tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden.

Vollan MC1 speelde een ware thriller in de derby tegen Detac uit Zeeland maar wisten wel een zwaarbevochten 3-2 overwinning uit het vuur te slepen.
Vollan DS2 leed een 3-2 nederlaag tegen het als 4de genoteerde Energo uit Beers wat we eigenlijk moeten zien als 2 winstpunten.
Vollan DS 1 leed een kansloze 3-1 nederlaag tegen Achilles uit Beugen.