Zondag 20 maart stond voor de dames A van handbalvereniging MHV’81 de wedstrijd tegen V&L, de nummer 1 in de rangschikking, op het programma. Voor ons stond er niet veel meer op het spel maar voor V&L wel, namelijk het kampioenschap.

We begonnen de wedstrijd niet scherp genoeg waardoor V&L veel kon scoren. De dekking werkte niet goed samen en daardoor kon V&L veel voor vrij doel schieten. Hierdoor werd de stand 3-0 in het voordeel van V&L. Langzaam aan gingen we beter verdedigen en liep de aanval ook beter. We liepen in tot 7-6. Hiervandaan gingen we gelijk op. Het verschil werd niet groter dan 2 punten in het voordeel van V&L. We gingen uiteindelijk toch de rust in met een 13-10 achterstand.

In de kleedkamer werd vooral gezegd dat we rust moesten houden en dat we in de verdediging compacter moesten gaan staan. Met deze woorden begonnen we aan de tweede helft.

We startten zeer goed en al snel werd de achterstand omgezet in een gelijke stand waarna we ook hier de hele tijd gelijk op gingen. Uiteindelijk liep V&L toch uit via een paar penalty’s die ze mee kregen. De stand was 21-17. Vanaf dat moment kregen wij een boost en konden via een paar onderscheppingen de stand weer omzetten in 21-21. De spanning steeg en dat was dan ook duidelijk te merken aan het publiek en de speelsters. We kregen hoop en konden, nadat V&L de 21-22 maakte, nog een keer scoren waardoor we de stand weer gelijk trokken. In de laatste paar minuten kregen we een penalty tegen en deze werd dan ook benut, eindstand 22-23. We hebben hard gewerkt en mooi spel laten zien en het hierbij ook V&L moeilijk gemaakt! Hierbij wensen we V&L proficiat met hun behaalde kampioenschap.