Irma de Kleijne neemt voor Klick ‘15 een vrije worp en weet deze perfect te benutten, 10-12.

Op zondagavond was in Schijndel de zinderende return tegen Avanti. Het is Klick ‘15 die aan het kortste eindje trekt, helaas niet voor de eerste keer dit seizoen. Het ging al vaak in de laatste minuten mis en ook deze keer kon Klick ‘15 in de eindfase zichzelf te weinig belonen.

Klick ‘15 speelde afgelopen zondag avond de beslissingswedstrijd tegen Avanti uit Schijndel. Beide teams behaalde een mooie vijfde plek in hun Hoofdklasse poules. De KNKV gaat echter reorganiseren binnen het dameskorfbal en volgend jaar is er nog maar één Hoofdklasse poule. Klick ‘15 mocht samen met Avanti strijden om de laatste plek in deze poule maar het is, helaas voor Klick ’15, het einde van de vier jaar dat zij nu in de Hoofdklasse spelen.

De wedstrijd tegen Avanti ging volledig gelijk op, het tempo lag hoog en voor de korfballiefhebber was het een feestje om naar te kijken. De teams gaven elkaar niets toe en tot 6-6 is het dan ook gelijk. Hierna weet Klick ‘15 voor het eerst een klein gaatje te slaan en lukt het hen ook om met een voorsprong van 7-9 de rust in te gaan.

Na de rust weet Irma de Kleijne en Jolanda Bouwen deze voorsprong uit te bouwen tot 7-11. Avanti krijgt ook wel kansen maar weet ze in deze fase van de wedstrijd niet te benutten. Klick ‘15 merkt echter aan alles dat het niet gedaan is, er moet hard gewerkt worden maar het is Avanti die langzaam dichterbij kruipt. Nu is het Klick die haar kansen niet afmaakt en hierdoor de voorsprong weggeeft. Met 12-12 ligt de wedstrijd weer open. Avanti voelt zich sterk door deze inhaalpartij en weet met een mooi afstandschot zelfs de voorsprong over te nemen. Maar Klick ‘15 komt terug tot 13-13 en even later tot 14-14. Voor klassenbehoud zijn er echter twee doelpunten verschil nodig. Klick ‘15 zet alles op alles maar de laatste minuut tikt weg en dan scoort ook Avanti nog. De hoop is dan vervlogen maar Klick ‘15 mag met opgeheven hoofd terugkijken op deze twee prachtige wedstrijden. Eindstand 15-14.

Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor Klick ‘15 maar de reorganisatie is een feit en daar is Klick ‘15 nu de dupe van. Volgend jaar weer nieuwe kansen om terug te keren in de Hoofdklasse.

Voor Klick ‘15 scoorden: Lotte Selten en Irma de Kleijne 4x, Jolanda Bouwen 3x, Pien Kuppen, Anja Derks en Kim Verbruggen 1x.