Gedurende de afgelopen 7 maanden werd in het Land van Cuijk en omstreken de zgn. ‘Dorpencompetitie badminton’ gespeeld. Een recreatieve badmintoncompetitie tussen recreanten van 11 badminton verenigingen.

In de 6 poules, welke op sterkte zijn ingedeeld, zijn nu alle 184 team- wedstrijden of wel alle 1288 wedstrijden gespeeld!

Mill organiseert deze competitie al 21 jaar en a.s. zondag 3 april wordt deze regionale competitie afgesloten in sporthal de Looierij in Mill met het Dorpentoernooi Badminton. Het Dorpentoernooi dat voor de 20e keer georganiseerd wordt viert daarmee haar vierde lustrum!

De deelnemers aan de competitie zijn voornamelijk senioren, maar langzamerhand komt de jeugd intussen de seniorencompetitie versterken en rukt op naar boven! En van een sterkte, waar in de toekomst echt rekening mee gehouden moet worden.

De regionale belangstelling voor de Dorpencompetitie badminton wordt ook steeds groter, wat blijkt uit de belangstelling die per mail, mondeling, maar ook via de sites van de verschillende verenigingen op ons afkomt.

A.s. zondag 3 april krijgen alle spelers de gelegenheid elkaar aan het eind van de competitie nogmaals te ontmoeten en zonodig revanche te nemen! Natuurlijk zal er ook worden nagepraat over al die wedstrijden, die op doordeweekse avonden in de verschillende Dorpen gespeeld zijn.

De 90 deelnemers aan het Dorpentoernooi spelen met een opgegeven partner ieder 8 wedstrijden, zodat aan het einde van de dag het sterkste koppel aangewezen kan worden die daarmee dan natuurlijk in de prijzen valt.

Na afloop van het toernooi om ca 17.00 uur worden eerst de poulewinnaars bekend gemaakt van de Dorpencompetitie zelf en vervolgens zullen ook de prijzen uitgereikt worden van het Dorpentoernooi om daarna met een voldaan gevoel naar huis te keren.

Met andere woorden: 3 april zal Sporthal de Looierij in Mill van 10.00 - 17.00 uur in het teken staan van regionaal en recreatief badminton!

Belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom om te kijken hoe leuk recreatief badminton kan zijn en van welk een niveau!