Op donderdag 31 maart jl. werden er kupgraadexamens (gekleurde band) afgenomen. De kandidaten waren de jeugd, junioren en volwassenen van 7 tot en met 36 jaar. Het Taekwon-Do examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie.

De examencommissie bestond uit de trainer van locatie Mill, Anke Peters (3de dan), de nieuwe zwarte band (1ste dan) Dennis Tielemans, welke in december zijn zware examen had afgelegd en Rens Baggermans (3de dan) trainer van Gemert.
Jawad Bouazza (7j) en Tim Hoevenaars (8j) waren de kandidaatjes met witte band. Zij lieten na wat zenuwen een goed examen zien. Jet van Elk (12j) is in de categorie jeugd een aanstormend talent. Dat geldt ook voor Britt Daniels (11j). Zij werd tot beste examenkandidaat van de dag voor de jeugd uitgeroepen, zij wist met een goed geplaatste rondwaartse traptechniek de plank op ooghoogte glansrijk te breken. Naast een aantal kleine fouten, sloot het overgrote deel van de groep het examen met een positief resultaat af en wisten 12 deelnemers aan het examen te slagen.

Als klap op de vuurpeil mochten 2 jeugdleerlingen nog een breektest op enkele planken doen. Dit is ongebruikelijk onder de leeftijd van 12 jaar, maar de examencommissie had zoveel vertrouwen in hun techniek dat het zonder risico kon. Marleen Peters en Lars Keijzers braken beiden met een gedraaide hielkick en een rondwaarde trap de planken glansrijk.

Hier volgen de geslaagden: 9e kup (gele slip); Jawad Bouazza, Tim Hoevenaars. 8e kup (gele band); Luca van Katwijk. 7e kup (groene slip); Petie van Elk, Jet van Elk, Stan Thelosen. 6e kup (groene band); Jochem Savelkoul, Tamara Robbescheuten. 5e kup (blauwe slip); Britt Daniels. 4e kup (blauwe band); Marleen Peters, Lars Keijzers, Ytzen Heijmans.

Voor info www.itf-tkd.nl.