Om dit teleurstellend seizoen nog enig glans te geven zouden voor de blauw witten de komende twee wedstrijden van belang zijn. Bij winst tegen SVS en daarna Menos zou een negende plek weer in zicht komen. Met zowel Bram Schaap, Leon Jacops als Wouter Klaassen weer fit stroomt de ziekenboeg weer langzaam leeg. Luuk Kuppen en Math vd Straaten ontbraken nog.

Onder lekkere lente omstandigheden trapte beide ploegen af. De wedstrijd was echter goed en wel begonnen en onthutsend zwak werk achterin bij De Willy’s stelde Bram Franssen in staat om de 1-0 voor SVS aan te tekenen. Wat we daarna zagen had weinig met voetbal te maken. Ballen die zo over de zijlijn verdwenen en zo’n beetje iedere tweede bal ging in de voeten van een tegenstander. Een totale off-day voor De Willy’s helaas. De doelman van SVS die in het begin nog matig leek en weinig ballen klemvast had hield voor rust twee ballen er knap uit. Een goed geplaatste vrije trap van Sander Veldboer en een kans voor Wouter Klaassen gingen hierdoor niet in het doel. SVS had echter ook legio kansen en kwam een keer of drie vrij voor Bram Schaap maar faalde in de afwerking.

Na de rust bleef het spelpeil van een vrij bedroevend nivo. SVS werkte hard en bleef gevaarlijk. De Willy’s was vooral slordig en kon niet van de eigen helft af komen. Toch maakte het 20 minuten voor tijd gelijk. Tom van Lith, één van de hele weinige spelers met een voldoende, kon een harde pass net voor de achterlijn nog knap voortrekken en Niek vd Steeg, die op het punt stond gewisseld te worden, tikte de gelijkmaker binnen, 1-1. De volgende vijf minuten was het beter wat De Willy’s liet zien en het leek wachten op de 1-2. Helaas spatte een schot van Mike van Boxtel uiteen op de lat. En in de 78e minuut was het SVS dat wel scoorde. Een vrije schop werd door Bram gered maar de rebound was voor Niels Vlemmix die ongehinderd de bal in het doel kon schieten. Waar de supporters van De Willy’s hoopten op een slotoffensief was het juist SVS dat kans na kans kreeg en het wonderbaarlijk bij “slechts” 2-1 hield.

Toen de zeer jonge, maar keurig fluitende scheidsrechter Brian Versteegh uit Helmond, die geel gaf aan Harm Kuijpers, voor het laatst floot was de zesde nederlaag op rij een feit. Nul punten uit twee wedstrijden tegen SVS, met alle respect voor die club, is vrij genant. SVS nadert met een wedstrijd minder De Willy’s tot 1 punt. Zo dreigt dit seizoen als het slechtste ooit de boeken in te gaan. Met nog 3 wedstrijden te gaan waaronder twee koplopers (Toxandria en Vios’38) ziet het einde er ook niet rooskleurig uit.

De volgende wedstrijd is zondag 24 april en wel uit naar Menos, dat knap met 3-4 won in Sambeek. Dit zal een loodzware wedstrijd worden, alleen al door de derby belangen. Voor De Willy’s een mooie mogelijkheid om zich te revancheren. Maar dan moet er wel uit een ander vaatje getapt worden als in Stevensbeek afgelopen zondag!