Pien Kuppen (met bal) speelt de bal naar Ellen Selten (nr 3) die voor de doorbraak gaat.

Afgelopen zondag speelde Klick ‘15 tegen Odio uit Millingen aan de Rijn. Odio wist nog geen punten te pakken in deze buitencomepetitie maar is voor Klick ‘15 altijd een lastige tegenstander.

Odio laat in de verdediging altijd veel ruimte maar creeert hierdoor heel veel balbezit, dit gaat echter altijd ten koste van het tempo van het spel. Klick ‘15 speelt liever in een hoog tempo zodat er zowel op afstand als in de doorbraak kansen komen.
Het eerste doelpunt is voor Odio maar daarna herpakt Klick ‘15 zich snel en komen op een voorsprong. Het is zoeken naar de juiste kans en deze benutten, voor de rust lukt dit zes maal en Klick ‘15 gaat met een 6-3 voorsprong de rust in.

Na de rust laat Klick ‘15 het liggen, de kansen zijn er wel maar de bal wil er niet in en Odio onderschept na elke schietkans van Klick de bal. Odio komt hierdoor langzaam dichterbij en weet zelfs op gelijke hoogte te komen, 7-7. Werk aan de winkel voor de thuisploeg en met hard strijden, veel discipline kan Klick ‘15 telkens op 1 doelpuntje voorsprong blijven. Het zit echter niet mee, Klick ‘15 krijgt namelijk drie keer de kans middels een strafworp de voorsprong uit te breiden maar verzuimt dit. De laatste minuten treden in en er staat 11-10  op het scorebord. De kansen zijn er voor beide maar het is Odio die de gelijkmaker maakt. Met nog twee minuten op de klok is Klick ‘15 aan de bal, na drie mooie kansen op rij is het Mieke Selten die achter de korf wegtrekt en de 12-11 op het bord zet. De laatste minuut is voor Odio niet meer voldoende om nog te scoren en al viel al vaak het dubbeltje de verkeerde kant op, nu was de winst verdiend voor Klick ‘15.
Voor Klick ‘15 scoorden: Pien Kuppen 4x, Anja Derks 3x, Mieke Selten en Jolanda Bouwen 2x, Ellen Selten 1x.

v. Grinsven-Albers Klick 2 - Emos 2

De openingstreffer viel al in de 1e minuut door middel van een afstandschot van Sophie van Creij. Emos kwam echter snel terug en maakte de gelijkmaker. Daarna was het de beurt aan Klick ’15, zij hadden veel kansen maar wisten deze veel te weinig te benutten. Toch wist Klick ‘15 gelijdelijk aan op een voorsprong te komen en met 6-4 de rust in te gaan.
Na de rust bouwde Klick ‘15 de voorsprong goed uit door twee doorloopballen van Mieke van Berlicum. Door onoplettendheden in de verdediging kon Emos wel weer terugkomen tot 8-6. Het lukte Klick ‘15 niet om de wedstrijd te beslissen zodat het spannend bleef tot het eind. Beide partijen scoorden nog in de eindfase maar het was Klick ‘15 die de punten thuis hield, eindstand 12-9.

Klick '15 1 - ODIO 1: 12-11
Klick '15 2 - Emos 2: 12-9
Klick '15 MW1 - Oranje Wit (L) MW1: 8-5
Altior MW1 - Klick '15 MW2: 5-14
Nijnsel A1 - Klick '15 A1: 5-7
SVO C1 - Klick '15 C1: 1-3
Miko '76 D1 - Klick '15 D1: 9-7
SVOC '01 E1 - Klick '15 E1: 12-3