MSC Mill is klaar om op zondag 24 april gastheer te zijn voor de tweede ronde voor de Dutch Masters of Motocross. Met medewerking van Millenaar en voormalig ONK topper George Strik, is circuit De Kuilen optimaal geprepareerd. Een interessant circuit voor zowel de rijders als voor het publiek dat kan gaan genieten van een top motorsportprogramma! 

Wereldtoppers en regionale rijders 

De grootste publiekstrekker en topper waarna iedereen uitkijkt, is Jeffrey Herlings die vorige week zijn 100e manche en 51e Grand Prix won. Wellicht heeft Herlings dat afgelopen zondag in Mexico nog verder uitgebreid, hij komt in ieder geval als WK-leider naar Mill al zijn daar geen WK punten te verdienen. Herlings heeft echter ook zijn zinnen gezet op de Masters titel en hij won ook de eerste race in Axel. Afgelopen week heeft ook Kay Ebben uit Wilbertoord van de KNMV een wildcard ontvangen. Ebben staat momenteel vijfde in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap MX2 van de MON en maakt graag van deze wildcard gebruik om op zijn thuiscircuit in Mill aan de start te komen. Ook John Cuppen uit Escharen zal rijden, de JTX Racing werknemer is op dit moment aan een sterk seizoen bezig en staat op een derde plaats in het Nederlands Kampioenschap MX2 van de KNMV. In het zand van Mill zal hij zich goed thuis voelen en een gooi gaan doen naar het scoren van punten.

Een andere rijder uit de streek is Rene Albers uit Groesbeek. Albers kent de weg in het zand en heeft in zijn carrière al vaak op circuit De Kuilen gereden. Vorig jaar raakte hij geblesseerd waardoor hij lange tijd uitgeschakeld was. Hij is nu goed hersteld zodat hij weer op jacht kan gaan naar goede resultaten! Mill is zeker een circuit dat Albers op het lijf geschreven is.

Lars van Berkel uit Veghel reed vorig jaar de sterren van de hemel in Mill. Hij greep net naast de ONK MX2 titel en moest genoegen nemen met een tweede plaats, Lars is uit op revanche. 

Naast Jeffrey Herlings zullen ook Davy Pootjes, Jorge Prado en Josiah Natzke van het Red Bull KTM Factory team aan de start komen. Aleksandr Tonkov van het Wilvo Standing Construct Yamaha team rijdt ook in Mill, hij staat tweede in de tussenstand. Ook het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team komt naar Mill met Max Anstie, Thomas Covington, Conrad Mewse en Yentel Martens. Voor het HSF Logistics Motorsport team is Mill een thuiswedstrijd. Brian Bogers zal samen met zijn teammaten Calvin Vlaanderen, Roberts Justs en Max Engelen weer present zijn. Ook het Monster Energy Kawasaki Factory team met Petar Petrov en Hunter Lawrence gaat op jacht naar succes op het zware zandcircuit. Het Kemea Yamaha team heeft met de Fransman Benoit Paturel zeker een podium kandidaat voor Mill.

In de MX1 klasse zal Honda fabrieksrijder Evgeny Bobryshev zijn leidersplaats in het kampioenschap gaan verdedigen in Mill. Bobryshev staat op de derde plaats in het WK MXGP. Het Nederlandse publiek kan ook genieten van de terugkeer van Glenn Coldenhoff in het kampioenschap, vanwege een blessure was hij er in Axel niet bij. Coldenhoff liet in de GP in Valkenswaard zien dat hij bij de beste MXGP-rijders hoort van dit moment. Na Axel staan er zeven Nederlandse rijders in de top twintig: 7 William Saris, 9 Mike Gijsbertsen, 10 Rick Satink, 11 Rick Folkers, 14 Ceriel Klein Kromhof, 17 Marc de Reuver en 18 Heiki Laing. Naast de MX1 en MX2 klasse komen ook de talenten in de 125cc en 85cc, aan de start in Mill. De trainingen beginnen om 09:00 uur, het starthek zal voor de eerste keer om 12:00 uur vallen. En topprogramma met veel vermaak voor kinderen, (tot 12 jaar gratis toegang). Voor jeugd van 12 tot 18 jaar is de entree € 10, volwassenen betalen € 20 Voor nadere informatie kan men kijken op www.dutchmastersofmotocross.com en www.mscmill.nl.