Op zondag 17 april in een bomvolle zaal in MFC “de Pit” in Overloon vond het Open Nederlandse Kampioenschap Garde- en Showdans plaats, georganiseerd door Dance Federation Netherlands (DFN).

Na een swingende opening zat de sfeer er al snel in en mochten voor DV Dance Action de 4 solo danseressen Anne, Jay, Renske en Anouk de spits afbijten. Alle 4 de danseressen zijn eerstejaars Solo danseressen. Ze hebben veel geleerd dit seizoen en een mooie start is gemaakt. Ze bezetten de plaatsen 10 t/m 13 in de 1e divisie.

De volgende categorie waarin de danseressen van Dance Action mochten aantreden was de categorie “Junioren garde 1e divisie”. De groepen Flex en Believe lieten een nette dans zien waarmee Flex  231 punten behaalde en Believe de 1e plaats met 246 punten. Believe verdiende hiermee  de 1e plaats op de ranglijst en werd Kampioen in de 1e divisie.

Om 12.05 uur was de beurt aan de junioren Modern groep No Return. Dit seizoen voor de eerste keer in de 1e divisie uitkomend, wisten met 247 punten een 2e plaats in het klassement te behalen. Net niet genoeg voor de 1e plaats, maar de dames kunnen trots zijn op de geleverde prestaties!

Het middag programma begon voor DV Dance Action met de toppers Maxime Boumans en Britt van Boxtel. Beide mochten direct na elkaar het podium betreden. Als eerste Maxime die met haar wervelende garde dans de jury zo wist  te imponeren dat ze daarvoor beloond werd met een puntentotaal van 300 (maximum aantal punten). Ze is hiermee de Nederlandse Jeugd Kampioen Solo Gardedans. Britt van Boxtel behaalde met 285 punten een 2e plaats (Vice Nederlands Kampioen). Een knappe prestatie gezien Britt dit seizoen voor de eerste keer bij de jeugd danst en hiermee de jongste deelnemer in de categorie is. Beide danseressen behaalden een startkaart voor het EK.

De jeugd garde groep Evolution behaalde 276 punten. Hiermee werd de groep Nederlands Kampioen, en was de startkaart voor het EK binnen. Ook de streetdance groep New Generation behaalde met 288 punten de Nederlandse Kampioenstitel en een startkaart voor het EK.

De jeugd van Show modern groep Move it moet zich tevreden stellen met een 4e plaats. De dames van hoofd Show modern groep Watch Out een 2e plaats. Beide groepen ontvingen vanwege hun puntentotaal toch een startkaart voor het EK.

De laatste dans op dit toernooi was voor de hoofd karakter groep “La Pandilla Roza de Drogas”. Met een puntentotaal van 296 wisten zij hun concurrentie ver voor te blijven en verdienden hiermee de Nederlandse kampioenstitel en een startkaart voor het EK.

De vereniging is erg trots op haar leden en op de behaalde resultaten. Er is hard voor gewerkt. Vele trainingsuren, maar ook dankzij de creativiteit van de trainsters en inzet van de vele vrijwilligers die achter de schermen hebben gewerkt om te zorgen voor kleding, decors etc. Kortom een buitengewoon geslaagd dansseizoen voor DV Dance Action.