Afgelopen dinsdagavond stond voor Mitac 1 een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Als koploper in de 4e klasse kwam uitgerekend de nummer twee Hutaf naar Mill toe. Beiden hadden nog kans op het kampioenschap en konden daarmee promotie naar de 3e klasse veilig stellen.

Mitac, bestaande uit Jeroen Engels, Bart Borowiak en Rudolf Maas (Ad van Houtum was reserve), begon de wedstrijd met drie punten voorsprong. Rudolf mocht de avond openen. Zeer geconcentreerd wist hij het eerste punt binnen te halen. Daarna was het de beurt aan Jeroen die direct de sterkste tegenstander uit de competitie trof. Jeroen kon zijn spel niet opleggen aan de tegenstander en ging dan ook in drie games onderuit. Als derde kwam Bart aan de tafel. De eerste game ging vrij eenvoudig naar Bart met 11-1. De tweede game waren de papieren omgedraaid; 3-11. Er moest dus duidelijk gas gegeven worden door Bart. Zeer getraind slaagde hij in zijn missie met de gamestanden 12-10 en 11-8.

Nu stond het dus 2-1 voor Mitac en waren er dus nog 2 winstpunten nodig. Het dubbel, bestaande uit Bart en Rudolf, legde een prima partij op de mat en lieten Hutaf kansloos. 3-1 in het voordeel van Mitac. Wederom was het de beurt aan Jeroen. Maar het bleek al snel dat het niet zijn avond was en Hutaf scoorde weer een punt. Het beslissende punt moest toch een keer vallen. Onder de aanmoedigingen van het vele publiek, waarvoor dank, mocht Rudolf proberen de trekker over te halen. De eerste twee games gingen met 11-9 en 11-7 naar Rudolf. De derde game was zenuwslopend. Uiteindelijk bij een gamestand van 16-14 was het een feit: MITAC 1 promoveert voor het eerst in ruim 25 jaar naar de 3e klasse! Proficiat heren, een hele knappe prestatie.

De resterende games waren nog ‘slechts’ voor spek en bonen. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten in een 5-5 eindstand.

Met twee punten voorsprong op ONI uit Wijchen en drie punten achterstand op Herpen kon Mitac 3 het kampioenschap binnen halen op donder 21 april. Omdat Herpen al uit gespeeld was, heeft Mitac 3 aan 4 punten genoeg. Het team van Hans Vossenberg, Ben van Vorst, Pieter Lucassen en Quentin van Overdijk ging slecht van start. In de eerste partij gaat Quentin in vier games ten onder. De tweede wedstrijd verloor Hans in de vijfde game met 11-13. Was de spanning te groot? En kon Ben de druk wel aan: Ben won de wedstrijd met gemak. De dubbel en partij 5 en 6 werden ook verloren. Kon Mitac 3 nog terugkomen van een 5-1 achterstand? Dan moesten van de laatste 4 wedstrijden er 3 worden gewonnen Hans en Ben wonnen beide hun wedstrijd. Quentin verloor zijn wedstrijd. De laatste wedstrijd moest dus de beslissing brengen. Bij winst was Mitac kampioen en bij verlies mocht ONI met de titel aan de haal. Na tien weken competitie kwam het dus neer op de laatste wedstrijd. Gelukkig voor Mitac wist Hans deze wedstrijd in 3 games binnen te halen en kon het feest beginnen. Mitac 3 promoveert hiermee naar de 5e klasse. Ook hier een geweldig succes, mannen. Gefeliciteerd!