Pupil van de week: Cas Vloet

Juliana moest deze wedstrijd tegen middenmoter Achates uit Ottersum winnen om nog zicht te houden op de derde periodetitel en daarom ging de Millse ploeg volop in de aanval.

Zo was het Camiel van Geenen die in de beginfase een voorzet van Dave van Dommelen van dichtbij net over kopte. Nadat halverwege de eerste helft Achates spits Coen de Jager uit een hoekschop net over kopte was hetzelfde tweetal verantwoordelijk voor de 1-0 want na een snelle actie van Dave van Dommelen kon Camiel van Geenen eenvoudig binnentikken. Even later was het opnieuw Camiel die na een combinatie met Rens van Lanen de bal tegen de doelman van de Limburgers op schoot. Toch kreeg Juliana een nog grotere kans om de voorsprong te verdubbelen want nadat Melvin de Klijn in het strafschopgebied was neergelegd mocht aanvoerder Berry van Krijl een penalty nemen maar doelman Hein de Jager ging naar de goede hoek en redde voortreffelijk.

Vlak na rust had Juliana geluk toen een vrije trap van Thijs Custers via de lat over ging. In de hieruit volgende tegenaanval zette Dave van Dommelen Rens van Lanen alleen voor de Achates doelman maar diens schot verdween via de keeper naast het doel. Het laatste kwartier besloot de coach van de Ottersumse ploeg risico te nemen door achterin man op man te verdedigen maar dat werkte averechts want hierdoor kregen de snelle Millse spitsen de ruimte. In de slotfase was het dan ook invaller Andy Veld die na een indrukwekkende solo van Rens van Lanen de bal het laatste tikje mocht geven en zo de Millse zege veilig stelde.

Door deze overwinning doet Juliana nog volop mee in de strijd om de derde periodetitel. A.s. zondag wordt er in Well tegen EWC gespeeld, dat zal dan voor het eerst in de historie zijn. Maar ook dan telt alleen de winst.

Juliana - Achates: 2-0 (1-0)

Scheidsrechter: Kilci uit Helmond