Een zondagmiddag waar alles in zat: hagel, zon, een gemiste penalty, veel kansen over en weer, strijd, maar vooral een opgelaten gevoel voor iedereen die SES een warm hart toedraagt.

Na enkele minuten spelen wist SES al dat dit een lastige wedstrijd zou kunnen gaan worden, Roy van der Linden van Boskant zag zijn inzet geblokkeerd worden door een Langenbooms been. Direct uit de tegenaanval kon Van Huisseling ontsnappen aan de Boskantse defensie maar keeper Van der Heijden wist de bal te pareren. Na 20 minuten spelen vond er een dubieus moment plaats, de goed spelende Wijdeven verschalkte doelman Verstegen met een lobje en zag zijn bal tegen de onderkant lat op de lijn stuiteren, wel of geen doelpunt? Scheidsrechter Van Uden zag het duidelijk en de 0-0 bleef op het scorebord. SES was de eerste 30 minuten van de wedstrijd de bovenliggende partij maar wist haar kansen niet te benutten. Echter in de laatste minuut van de eerste helft leek de eerste goal van de wedstrijd toch te vallen. Een foute pass van de verdediging van Boskant werd opgepikt door Gijs Bens, maar zijn schot werd door doelman Van der Heijden van de lijn getikt.

Het begin van de tweede helft werd gezien de kansen gedomineerd door de Langenboomse delegatie. Voornamelijk Gijs Bens was niet fortuinlijk in het vinden van het net, Sebe van Huisseling had ook een aantal goede mogelijkheden om de 0 van het scorebord te krijgen maar tevergeefs. Na 60 minuten voetballen werd er binnen de 16 een overtreding begaan op diezelfde Bens, en een strafschop werd gegeven door Van Uden. Er leek een vloek te rusten op het doel van de thuisspelende ploeg want Gijs Meulepas lukte het ook niet om te scoren. Zoals de beroemde uitspraak van Cruijff gaat: ´Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort dan je tegenstander’. Werd deze Cruijffiaanse lijfspreuk door Boskant het beste opgevolgd. In de 80e minuut versloeg invaller Veldkamp met een harde schuiver de goed keepende Verstegen en de 1-0 verscheen op het scorebord. In de resterende minuten zette SES alles op alles om toch dat punt mee naar huis te kunnen nemen, maar helaas. Het geluk was niet aan de zijde van de mannen van Langenboom.

Boskant - SES: 1-0 (0-0)

1-0: Veldkamp ‘80
Bijzonderheden: Gemiste penalty Gijs Meulepas