Het was koud en soms nat met zelfs hagelbuien bij de Dutch Masters of Motocross op Circuitpark de Kuilen. Ondanks het matige weer kregen enkele duizenden toeschouwers toch waar voor hun geld.

Prachtige wedstrijden waarbij een hoofdrol was weggelegd voor wellicht de grootste topper die Nederland ooit gekend heeft, Jeffrey Herlings. Hij veegde met iedereen de vloer aan in de MX 2 klasse waarin ook Kay Ebben uit Wilbertoord reed.

Een andere grote topper was collega KTM fabrieksrijder Glenn Coldenhoff uit Heesch. Hij was in beide manches dicht bij de overwinning maar greep er net naast omdat Suzuki aas Kevin Strijbos hem de loef afstak.

Bijzonder was ook de aandacht die d.m.v. grote uitingen en promotiegirls gevestigd werd op de actie RespeXt. Een actie die de aandacht moet vestigen op het hebben van respect voor elkaar in de Motocross. Respect voor regels, collega’s, officials, en vrijwilligers die het mogelijk maken dat crossers hun hobby kunnen uitoefenen. Glenn Coldenhoff en voormalig Normaal zanger Bennie Jolink hebben zich opgeworpen om als ambassadeur voor deze actie op te treden. Jolink onderstreepte dit voor de microfoon op het startveld, een prima actie!

MSC Mill wil hierbij iedereen danken die aan het welslagen van deze Motocross heeft meegewerkt en wil daarbij zeker het publiek dat toch het weer getrotseerd heeft en erbij was danken! Op 22 mei is de ONK Zijspan, iedereen is weer welkom.