Onder een stralend lentezonnetje speelde de lokale blauwhemden tegen Erica Walaria Combinatie in Well. De eerste minuten van de wedstrijd speelde zich voornamelijk rond de middenstip af.

Juliana kreeg een aantal kleine kansjes. Zo was Camiel van Geenen dreigend uit een voorzet en was er een schot in de korte hoek die eenvoudig gekeerd werd door de doelman van EWC. Beide teams deelde in het vervolg wat spelde prikjes uit, maar waren niet instaat om echt gevaarlijk te worden. In de 30e minuut besloot scheidsrechter Azarfane om wat leven in de brouwerij te brengen. Na een enkele opmerking vanuit de toeschouwers besloot de scheids om de wedstrijd 5 minuten te staken. Deze afkoelingsperiode inspireerde de 22 voetballers niet en tot aan de rust was alleen van Lanen met een knal van afstand gevaarlijk.

De tweede helft was amper opgang toen van Dommelen alleen op de keeper van EWC af ging. De keeper was eerder bij de bal en een lichte botsing volgde. Tot ieders verbijstering trok de scheidsrechter een rode kaart en van Dommelen moest het veld verlaten. Enkele minuten na deze rode kaart verraste de scheidsrechter vriend en vijand door de wedstrijd weer te staken. Vanuit zowel Juliana als EWC's zijde was er veel ongeloof en onbegrip voor dit besluit. 

Ondanks een verzoeningspoging van captain Berry van Krijl werd de wedstrijd niet meer verder gespeeld. Juliana zal dus op een nader te bepalen datum de resterende minuten uitspelen. Bij winst kan het de koppositie in de derde periode bemachtigen

Toeschouwers: 174