Pupil van de week: Robin Cornelissen

De nieuwe trainer van Juliana, Claus Foederer, sprak voor het seizoen de doelstelling uit om bij de eerste vier te eindigen en dat leek er ook lang in te zitten maar met name in het slot van de competitie liet zijn ploeg onnodig vele punten liggen. Dat gold ook voor de laatste wedstrijd tegen degradant Heijen want ondanks een regen van doelkansen bleef Juliana steken op een gelijkspel.

In de beginfase kreeg Rens van Lanen uit een corner een schietkans maar zijn inzet verdween via de keeper naast het doel. Even later onderschepte Melvin de Klijn een foute terugspeelbal maar hij werd onderuit gelopen. De verder goed leidende scheidsrechter Vullings weigerde de bal op de stip te leggen. Vlak voor rust zette Maik Veld van rechts strak voor maar de omhaal van Jelle Staal ging net over.

Vlak na de rust zette Jordy de Klijn met een steekbal Rens van Lanen alleen voor de keeper maar zijn inzet ging tegen de paal en de terugspringende bal werd door Camiel van Geenen hard over geschoten. Geheel tegen de verhouding in kwam Heijen op een 0-1 voorsprong toen Niels Wabeke de bal uit een corner hard in de verre bovenhoek schoot. Uit de volgende Millse aanval werd het al weer gelijk want bij een vrije trap van Berry van Krijl belandde de bal via de muur bij Jelle Staal die koelbloedig afrondde. Hierna kreeg Juliana nog via Tom Heerbaart, Camiel van Geenen, Jelle Staal en Dave van Dommelen grote kansen maar ook in deze wedstrijd van Juliana was de afronding niet goed verzorgd.

Een kwartier voor tijd kregen Jordy en Melvin de Klijn hun publiekswissel want volgend seizoen gaan zij het hogerop zoeken bij eerste klasser Germania uit Groesbeek. Een groot verlies voor Juliana maar natuurlijk wordt hen die stap van harte gegund en vanaf deze plaats wensen wij hen veel succes. In blessuretijd kreeg Heijen nog een grote kans op de voorsprong maar de 17-jarige invaller doelman, Coen Kerkhof, hield zijn doel knap schoon. Hierna kreeg Juliana nog 3 grote kansen maar Jelle Staal, Dave van Dommelen en Rens van Lanen faalden allen alleen voor de keeper.

Door dit gelijke spel eindigt Juliana op een teleurstellende vijfde plaats waardoor er ook geen nacompetitie inzit voor de Millenaren. Het voordeel hiervan is dat het seizoen er nu vroeg op zit en dat er alle tijd is om de accu weer op te laden voor een volgend jaar in de vierde klasse.

Juliana - Heijen: 1-1 (0-0)

Scheidsrechter: Vullings uit Oss