Amper een maand na de Dutch Masters of Motocross is circuitpark De Kuilen in Mill andermaal het strijdtoneel voor een ONK. Komende zondag 22 mei komen de zijspantoppers en de Quads naar Mill om te strijden om de punten in de vierde ONK.

En het Open Nederlandse kampioenschap is populair, de meeste wereldtoppers rijden ook in het ONK. Ook tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen, momenteel leider in het wereldkampioenschap, zal van de partij zijn.

Het constante wat Willemsen in het WK heeft mist hij een beetje in het Open Nederlands Kampioenschap. Willemsen is super snel en heeft tot nu toe vier van de zes manches gewonnen. In de andere twee manches kwam hij door machinepech en door een eigen fout niet tot scoren. Daarom staat Willemsen pas op de vijfde plaats in het ONK op een achterstand van 33 punten. Willemsen is een echte knokker en geeft nooit op. Hij heeft nog een kleine kans om de titel te pakken en zal op 22 mei tijdens de voorlaatste wedstrijd in Mill alles geven wat hij in zich heeft om zijn achterstand zoveel mogelijk te verkleinen.

Leiders in het kampioenschap zijn de Britten Brown/Chamberlain, die een voorsprong hebben van elf punten op Adriaenssen/Daiders. Dit laatstgenoemde duo wist op overtuigende wijze de Grand Prix van Oss te winnen en zijn ook bloedsnel in het zand. Santermans/Mucenieks staan derde en Hendrickx/Van den Bogaart bezetten de vierde plaats.

Naast Willemsen/Beunk hebben we met de gebroeders Visscher nog een Nederlandse combinatie in de top tien. Zij bezetten momenteel de achtste plaats en scoren constant dit seizoen. Gezien het feit dat er slechts twee Nederlandse combinaties in de top tien staan, getuigd wel van het feit dat het deelnemersveld sterk internationaal bezet is.

De gebroeders Bax beginnen hun draai steeds beter te vinden op de WSP Racing Yamaha. Omdat ze in de eerste drie ONK wedstrijden nog veel testwerk moesten verrichten staan ze pas op een vierendertigste plaats in de tussenstand. In de eerste twee Grand Prix’s in Oss en Tsjechië werden ze achtste en zesde en ze hebben dan ook duidelijk de stijgende lijn te pakken. Sinds afgelopen week kunnen ze beschikken over een 630cc Yamaha blok waardoor ze ook in het zand beter uit de voeten moeten kunnen komen. De kans is groot dat ze in Mill voor de podiumplaatsen mee kunnen strijden.

Naast de zijspannen strijden in Mill ook de quads voor de punten om het Open Nederlands Kampioenschap. Joe Maessen komt als leider naar deze wedstrijd en heeft een voorsprong van 36 punten op veteraan Ingo ten Vregelaar. Rome Huibers bezet de derde plaats en staat slechts 6 punten achter op ten Vregelaar! Mike van Grinsven heeft twee van de drie wedstrijden weten te winnen maar kwam in Oss niet tot scoren en staat daarom pas op een zesde plaats in de tussenstand. 

Daarnaast rijden ook nog de NK klassen MX 1 en MX 2. Hierbij staan ook vele namen van bekende rijders uit de regio zoals Kay Ebben en John Cuppen, derde in de tussenstand.

De entree voor volwassenen bedraagt € 15,- en jeugd van 12 tot 16 dient € 10,- te betalen. Beneden 12 jaar heeft men gratis toegang. Om 9.00 beginnen de trainingen, om 11.45 uur gaat de eerste manche van start.  

Voor meer informatie over het ONK Zijspancross/Quads in Mill kunt u kijken op www.mscmill.nl en www.onk-motocross.nl.