De vooruitzichten zagen er in de loop van de week niet gunstig uit. Regen en onweer voerden de boventoon in de weersvoorspellingen. Echter konden deze voorspellingen snel de prullenbak in. Het werd een tropisch voetbalweekendje op 3, 4 en 5 juni in Wilbertoord.

Met ruim 450 toernooispeelsters van 32 voetbalteams is het Damestoernooi De Willy’s een van de grootste meerdaagse damesvoetbaltoernooien van Nederland. De vierde editie van dit toernooi werd gehouden van vrijdag 3 juni tot en met zondag 5 juni. Dit jaar waren er onder andere teams uit Leeuwarden, Den Haag, Groenlo, Zuidbroek (Groningen) en Anna-Paulowna. Maar naast deze teams die van ver kwamen waren ook regionale teams als Juliana Mill, SC Sint-Hubert, HBV en Vianen Vooruit present.

Op vrijdag arriveerden alle teams op het sportpark van De Willy’s en werden de tenten ingericht voor de eerste overnachting. Na een klein buitje, kwam alle teams naar de feesttent om uit hun dak te gaan op de eerste feestavond. Deze avond verzorgde DJ Sjors de muziek op de speciale thema-avond. Deze avond stond in het teken van de foute apres-ski. Skibrillen, lederhosen en lekkere foute Duitse muziek waren prima ingrediënten voor een geweldig feest.

Dat het een gezellig feestje was, was goed te zien tijdens het ontbijt. Teams slenterden richting de feesttent die ze zo’n vier uurtjes eerder nog verlaten hadden voor een powerontbijtje. Na dit ontbijt starten de eerste poulewedstrijden. Halverwege de dag werd het toernooi even stil gelegd voor het middagspel. Want het Damestoernooi De Willy’s is niet alleen voetballen. Via een thematische stormbaan moesten zeven speelsters van een team proberen zo snel mogelijk te scoren in de korfbalmand. Dit bleek nog niet mee te vallen. Uiteindelijk was titelverdediger van het middagspel Volharding ook dit jaar weer het snelste.

Nadat alle teams vier wedstrijden hadden gespeeld werd het tijd om een bodem te leggen voor de tweede feestavond. Dit heerlijke diner werd geserveerd door Smaakmakers uit Mill. De tweede feestavond was helemaal uitverkocht. Fijn dat er ook zo veel belangstelling was uit omliggende dorpen ondanks de grotere evenementen die er op dat moment plaatsvonden. Conny en Ilse Bens vormden samen met René Goossens de huisband van deze avond. En wat kunnen deze mensen toch goed muziek maken. Het spreekwoordelijke dak vloog er vanaf ook mede door de muzikale omlijsting van DJ Jack.

Op zondag werd er onder warme omstandigheden, lees 27/28 graden, gestreden om de prijzen. In de B-finale streden twee gemeentelijke teams om de eindoverwinning. Juliana Mill 1 en De Willy’s 1 hielden elkaar in de reguliere speeltijd op een 0-0 en daardoor moesten penalty’s de doorslag geven. Uiteindelijk bleken de Millse dames de penalty beter te beheersen dan de thuisspelende meiden van De Willy’s. In de A-finale streed het Zuid-Hollandse vv Zwammerdam verrassend in de finale tegen het Vierlingsbeekse Volharding. Ondanks de vele kansen bleef het lang 0-0. Echter besliste Volharding met een prima aanval de wedstrijd. Zo werden zij de vierde winnaar van het Damestoernooi De Willy’s.

Na de prijsuitreiking, waarbij vv ZNC uit Zuidbroek (Groningen) tot team van het toernooi werden uitgeroepen gingen de teams moegestreden huiswaarts. We kunnen terug kijken op een relaxte, hete en zomerse vierde editie van het Damestoernooi De Willy’s. Via deze weg willen we alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet. Zonder hen kan dit unieke evenement niet plaatsen vinden. Foto’s van het hele weekend zijn te zien op de Facebookpagina van het Damestoernooi De Willy’s: https://www.facebook.com/DamestoernooiDeWillys/.