Wie de hockeyclub in Mill bezoekt kan sinds afgelopen maandag 6 juni maar liefst achtendertig zonnepanelen op het dak van het clubgebouw zien blinken. Met deze duurzame investering wil HC Mill ervoor zorgen dat continuïteit en de mogelijkheid tot sporten ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

Speciaal voor Sportverenigingen en –stichtingen heeft de overheid sinds januari een subsidie beschikbaar gesteld voor een rendabele en veilige investering om de sport betaalbaar te houden. Naar aanleiding van deze subsidiemogelijkheid deed Hockeyclub Mill onderzoek naar duurzame investeringen. Door de ideale ligging en positie van het dak van het gebouw van de club kwamen hierbij zonnepanelen als meest interessant naar voren. De subsidie van 30% op materialen was hierbij een aantrekkelijke factor.

Voor de uitvoering van het plan werden verschillende partijen benaderd en vergeleken, niet alleen op prijs maar ook op kwaliteit en service. Mede door haar lokale achtergrond en connectie met de hockeyclub is uiteindelijk gekozen voor Van Gemert Installatiegroep Mill.

Met behulp van de achtendertig zonnepanelen zal HC Mill ervoor kunnen zorgen dat er ongeveer evenveel energie wordt opgewekt als verbruikt. Hiermee is de hockeyclub een van de eerste verenigingen in de regio Noordoost-Brabant die neutraal zal worden in haar stroomverbruik. Pieter Pluk, penningmeester en waarnemend voorzitter van Hockeyclub Mill: ‘Met deze investering laten wij zien dat we nog altijd aan onze sportvereniging kunnen bouwen. Ook willen we onze leden bewuster maken van het gebruik van alle stroom van onze hockeyclub. Het is onze bijdrage aan een energiebewuste samenleving.’ 

In het kader van het bouwen aan de hockeyvereniging laat Pieter nog even weten dat Hockeyclub Mill ook bouwt aan haar teams. Zo gaat men aankomend seizoen met een mannen veteranenteam (>35) starten. ‘Hiervoor kunnen wij nog een aantal enthousiastelingen gebruiken. Dus als je graag een balletje mee slaat, meld je dan gerust aan bij HC Mill via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je bent van harte welkom.’