Na een paar weken terug de provinciale kampioenschappen te hebben gewonnen, mochten de Millse meiden Pleun, Lotte en Maud de brabantse eer verdedigen op het NK smashbal in Houten afgelopen zaterdag.

Al vroeg waren de meiden op pad om op tijd aanwezig te zijn. In de eerste wedstrijd bleek al snel dat ze tegen een sterk jongensteam moesten. Deze wedstrijd werd dan ook dik verloren. Gelukkig herpakten de meiden zich en wisten ze de volgende wedstrijd nipt te winnen. Daarna volgde nog twee gelijkspelen en nog een overwinning. Hiermee was de halve finale een feit. In deze halve finale begonnen de meiden wat gespannen. De eerste set werd met 10-6 verloren. De tweede set werd er wat zorgvuldiger gespeeld en maakten de jongens meer fouten. Met ruim verschil (11-4) wonnen de meiden deze set. Door het puntenverschil werd een finaleplaats bereikt. De tegenstander was het jongensteam van de Scholekster uit Amsterdam, het team waar ook de eerste wedstrijd tegen werd gespeeld. De meiden verweerden zich heel goed, maar de jongens waren gewoon beter. Een mooie tweede plaats werd uiteindelijk behaald door de Smashqueens.

Deze meiden kunnen terug kijken op een geslaagde dag en hebben de eer van basisschool De Lens en volleybalvereniging Apollo goed verdedigd. Goed gedaan meiden.