De regionale deelnemers van het Juliana Tourspel presteren voorlopig optimaal. Danny Blind is blindevink en VV Gassel is van Gassel, allebei afkomstig uit Gassel, voeren het klassement aan. Deelnemers uit Sint Hubert, Wanroij en Beers completeren de top vijf.

De regionale deelnemers volgen daarmee het goede voorbeeld van de Nederlanders in Frankrijk. Tom Dumoulin won zondag de zware bergrit naar Arcalis en liet vrijdag zien momenteel de beste tijdrijder ter wereld te zijn. Nummer twee Chris Froome gaf meer dan een minuut toe op Tornado Tom. De in Kenia geboren Froome ligt een week voor het einde wel in poleposition om de ronde van Frankrijk te winnen. ‘Onze’ Bauke Mollema is op 1,47 voorlopig zijn belangrijkste concurrent.

De alpenritten die vanaf woensdag op het programma staan, gaan het klassement zeer waarschijnlijk definitief vormgeven. Hetzelfde geldt voor de klassementen van het Juliana Tourspel. Zelfs in de achterhoede is het razend spannend. Arnold Toenders is voorlopig de enige met nul punten, maar Eduard van Lieshout is met 1 punt eveneens nog vol in de race voor de rode lantaarn. Alleen in het ploegenklassement lijkt de beslissing al te zijn gemaakt. Eduardo, Ed Raket en Eduard van Lieshout vormen daarin de top drie en lijken ongenaakbaar.