Zondag komt de tourkaravaan aan op de Champs Elysees. Ondanks zijn val in de vrijdag lijkt Chris Froome verzekerd van zijn derde eindzege, voor Rudiruudje en Danny blind is blindevink worden de komende twee ritten echter nog razend spannend. Wie mag zich zondag de winnaar van het Juliana Tourspel 2016 noemen?

Na de twee etappezeges van Tom Dumoulin en de tweede plaats van Bauke Mollema in het klassement leek het dit jaar niet op te kunnen voor de Nederlanders in de Tour de France, maar met Parijs in zicht gingen onze landgenoten beiden hard tegen het asfalt en zagen zij hun dromen uit zicht verdwijnen. Dumoulin moet vrezen voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, terwijl Bauke Mollema van plek twee terugzakte naar de tiende plaats in het algemeen klassement.

In het Juliana Tourspel wacht een bijna even dramatisch slot. Twee kemphanen strijden in de laatste twee dagen om de hoofdprijs van de tourtoto, een geweldige Giant Racefiets van Kroon Fietsen in Mill. Ook onderin is de strijd nog niet gestreden. Arnold Toenders (0 punten) en Eduard van Lieshout 44 (1 punt) geven elkaar geen strobreedte toe. In het ploegenklassement is er in drie weken tijd weinig veranderd. Zo sterk als Team Sky, zo sterk is ook de trein van Eduard van Lieshout. Hij voert met liefst drie lijsten (!) het ploegenklassement aan.