Op zondag 24 juli was in Rotterdam het Nederlands Kampioenschap over de Olympische afstand triathlon. De afstanden waren voor de categorie masters 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen. Jurgen Kremers van triathlon team Ravestein veroverde hier de 3e plaats.

“Mijn voorbereidingen waren op zijn zachtst gezegt niet ideaal geweest,” vertelt de 41-jarige Millse atleet. “Dat door persoonlijke omstandigheden en blessure leed. Daarom was het voor mij al een verrassing dat ik eigenlijk al kon starten.” Tijdens het zwemonderdeel miste Jurgen ruim de kopgroep van de wedstrijd. “Na de wissel van het zwemmen naar het fietsen was er voldoende power op de bike en ben ik in de wedstrijd aardig naar voren kunnen schuiven. Helaas verloor ik met de start van het fietsen mijn bidon waardoor ik met wel wat zorgen begon te maken over het afsluitende onderdeel.”

Met het looponderdeel voelde hij gelijk pijn in zijn maag. De oorzaak hiervan was het missen van de cruciale bidon op de fiets. “Hierdoor had ik ook niet de kracht om aan te vallen tijdens het lopen. Ook speelde in mijn hoofd het blessure leed wat ik heb gehad en wilde niks forceren met de kans om weer geblesseerd te raken.” Daarom was het zaak om tijdens de wedstrijd de positie vast te houden.

“Voor mij liep iemand op 20 seconden en achter mij ook. In de laatste kilometers heb ik nog wel even door moeten duwen om die plek vast te houden.” Uiteindelijk resulteerde dit voor Jurgen in een podium plek bij heren 40+ op het Nederlands Kampioenschap. “Ik ben echt super blij met het voor mij verrassende resultaat. Door mijn 3de plek heb ik me gekwalificeerd voor het Wereld Kampioenschap Triathlon over de Olympische afstand volgend jaar in Rotterdam.”

Maar het seizoen is voor Jurgen nog niet voorbij. Jurgen: “Nu ga ik me verder voorbereiden op het Wereld Kampioenschap Ironman 70.3 in de Sunshine Coast in Australie op 4 september.”