Op zondag 4 september nam Jurgen Kremers (41 jaar) uit Mill deel aan de Ironman World Championchip 70.3 Sunshine Coast in Australie.

“De weken voor de trip naar Australie heb ik niet extreem veel,  maar wel blesussere vrij kunnen trainen. Op maandag 22 augustus ben ik vertrokken met het vliegtuig voor een reis van ruim 30 uur met een tussen stop in Singapore naar Brisbane Australie. Door de lange reis heb ik besloten samen met mijn trainer de eerste dagen te acclimatiseren.” Dat om te wennen aan de temperatuur, luchtvochtigheid en het tijdsverschil. “Wat gelijk opvalt is de prachtige natuur, de blauwe zee en dat de mensen heel relax en vriendelijk zijn.”

Spanning

Jurgen was tijdig aanwezig op de wedstrijd locatie in Mooloolaba om zich voor te bereiden. “Voor de start merkte ik dat ik aardig gespannen was ondanks dat ik voor het wereld kampioenschap  geen doelen mocht stellen van mezelf gezien mijn persoonlijke omstandigheden van het laatste jaar. Je probeert rustig te blijven maar ongemerkt komen daar toch de vraagtekens. Heb ik voldoende getraind, heb ik voldoende gerust, hoe zal de tegenstand zijn, het is een wereld kampioenschap, hoe zal het gaan.” Aan de start stonden deze dag ruim 3200 atleten en dit was het hoogste aantal deelnemers ooit in een traithlon. Meer dan 130.000 atleten hadden deelgenomen over de 85 wedstrijden over de wereld. “In mijn leeftijdscategorie heren 40-44 jaar stonden er 330 atleten die zich voor de wereld kampioenschap hadden weten te kwalificeren.”

Wedstrijd

Maar toen het startschot viel waren de twijfels weg. “Het zwemmen was in zee en gezien het vroege tijdstip van 7:15 was de zee heel rustig. De afstand die afgelegd moest worden was 1,9 km. Na 28:16 stond ik weer op het strand. Na het zwemmen begon het fietsonderdeel van 90 km. Na 15 km werd ik aangesproken door een official dat ik in plaats van 12 meter op 10 meter achter iemand fietste. Door die aanspreking begon ik te twijfelen of ik nu wel een tijdstraf had gekregen of niet. Daardoor ben ik toch maar naar de panalty box gereden op het parcour. Uiteindelijk bleek dat ik alleen een waarschuwing had gekregen en voor niets nu 3 min aan de kant gestaan had in de panalty box.” Na 2:26 uur stapte Jurgen van de fiets af om het afsluitende loop onderdeel te beginnen. Het loop onderdeel verliep langs de kust lijn met en paar flinke heuvels erin. “Met een voldaan gevoel kwam ik met een looptijd van 1:33 over de finish.”

Trots

De totaal tijd was de 4:36:27 wat resulteerde in een 46e plek in zijn leeftijdscategorie op het ironman 70.3 world championchip. Hiermee is Jurgen zeer tevreden. “Met deze classering heb ik mijn bronzen status behouden wat inhoud dat ik nu voor het derde jaar op rij bij de beste 10% van de wereld zit. Wat jammer is dat ik 3 minuten te kort kom voor een top 30 plek. Das uiteindelijk wel zuur maar ik blijf trots dat ik bij de 50 beste atleten van de wereld zit.”

Dank

Jurgen wil hierbij tevens zijn hoofdsponsor van Ravestein trading b.v. bedanken voor de unieke kans en dat hij dit avontuur mocht meemaken. “Tevens wil ik ook co sponsor Thijs Hendriks bedanken.”