In haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen komt SES niet verder dan een gelijkspel in Rijkevoort. Beide teams komen met wat geluk tot scoren en weten niet te overtuigen.

Na het afscheid van een aantal ervaren spelers begint SES met een jong team en een nieuwe trainer aan het seizoen 2016-2017. Ton Berens leidt de Langenboomse hoofdmacht ditmaal, maar ziet zijn pupillen een rommelige wedstrijd spelen. Na wat kansjes in de eerste minuten krijgt Toxandria een penalty toegewezen. Scheidsrechter Thijssen ziet gevaarlijk spel binnen het zestienmetergebied. Ferre van Kraaij laat deze kans niet onbenut. 1-0. Tien minuten later krijgen ze de grootste kans op een verdubbeling van de score, maar de kopbal gaat over. Na een half uur spelen krijgt spits Gijs Bens zijn grootste kans van de wedstrijd. Hij komt 1 op 1 met keeper Dave Albers, maar deze maakt zijn goal goed klein. SES keeper Tijn Verstegen redt daarna goed op een gevaarlijk afstandsschot.

Tekenend voor de eerste helft is het snelle en veelvuldige balverlies van beide ploegen. Tijdens de tweede helft herhaalt dit beeld zich. Na een uur krijgt SES dan toch het doelpunt dat ze nodig hadden. Een schot van Sebe van Huisseling wordt onderweg van richting veranderd, waardoor keeper Albers kansloos is. Deze aansluitingstreffer zorgt blijkbaar niet voor het nodige vertrouwen om door te pakken. SES weet niet veel sterker te worden dan Toxandria en beide ploegen proberen nog even aan te zetten in het laatste kwartier. Daarin ontsnapt SES aan een nederlaag door een goede redding van Verstegen. Zo’n 160 toeschouwers zien de wedstrijd eindigen in 1-1.

Toxandria - SES: 1-1 (1-0)
10. Ferre van Kraaij 1-0
62. Sebe van Huisseling 1-1
Scheidsrechter: Thijssen