Pupil van de week: Gies Janssen

In de tweede wedstrijd van het seizoen, met Gies Janssen als pupil van de week, wachtte Juliana een thuiswedstrijd tegen Estria. Juliana startte zeer sterk wat meteen leidde tot een drietal kansen in de eerste 10 minuten.

Eerst was het Dave van Dommelen die stuitte op de uitlopende keeper, en even later Jelle Staal die voor open doel miste. De meeste pech was echter voor Jelle Albers. Hij zag de Keeper ver voor zijn doel staan en mikte de bal vanaf de middellijn op het Estria doel. Helaas stuitte de bal in plaats van in het doel net over het doel heen en landde op het dak van het doel. Na zo'n 20 minuten ebde de aanvalslust van Juliana weg, en ontstond er een patstelling op het middenveld, met meer balbezit voor Juliana, zonder echt gevaar te stichten. Deze fase kenmerkte zich vooral door veel slordig balverlies van beide kanten. Tot in de 33e minuut uit het niets slordig balverlies leidde tot een snelle combinatie door het midden voor het Juliana doel. Deze combinatie eindigde bij Jaimy van Eck die vervolgens de bal beheerst binnenschoof in de linker benedenhoek, 0-1.

Na de gebruikelijke theepauze, werd het spelbeeld van de eerste helft hervat. Ditmaal was het echter Estria wat iets meer initiatief nam dan Juliana, zonder echt voor gevaar te zorgen. In deze fase beperkte Juliana zich vooral topt de counter. Na wat enkele kansloze acties over en weer kreeg Juliana in de 67e minuut een vrije trap te nemen aan de rechterkant van het veld die door Jelle Albers in de zestien werd gedraaid, en vervolgens door een Estria verdediger achter zijn eigen doelman werd gewerkt.

Hierna werd het initiatief weer overgenomen door Juliana en wisten zij ook enkele kansjes te creëren. In de tegenaanval wist ook Estria, al dan niet geholpen door de Juliana defensie nog een paar gevaarlijke momenten te stichten, maar gescoord werd er niet meer. Al met al een gelijkspel waarbij beide ploegen niets mee opschieten.

Juliana - Estria: 1-1
0-1: Jaimy van Eck
1-1: Eigen doelpunt
Toeschouwers: 150
Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Ruus Relou (35. Niels Ermers), Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Tom Heerbaart, Dave van Dommelen, Jelle Albers, Jelle Staal (85. Robin Manders), Camiel van Geenen, Justin Jacops (88. Maik Veld)