Voor de 16-jarige Niels van der Duijn uit Mill zal het op zaterdag 17 en zondag 18 september geen Millse kermis zijn. De motorcrosser heeft komend weekend namelijk belangrijkere zaken aan zijn hoofd.

Hij is nog slechts 17 punten verwijderd van de IMBA European Championship 85cc titel en die punten moet de student van het Merlet College in Mill in het Duitse Oberkail nabij Bitburg simpel kunnen pakken. Als het aan Niels ligt doet hij dat komende zondag al in de eerste van de drie manches zodat de druk van de ketel is. Want hij is een gedreven sportman pur sang, uiteraard met een allergrootste passie voor de Motocross. Niels volgt niet voor niets een studie in de richting sport, zijn favoriete baan is Circuit De Kuilen in Mill.

De coureur reed in drie wedstrijden voor het Europese kampioenschap in alle manches naar een podiumplaats. Zes keer won hij een manche en vier keer werd hij tweede waardoor hij een puntentotaal van 576 eenheden bij elkaar reed. Hij heeft een marge van 163 punten op zijn naaste concurrenten Fabian Trossen en de Deen Rune Knakkergaard opgebouwd. Uitrijden in de eerste manche in Duitsland zal hem al voldoende punten opleveren om zich tot kampioen te kunnen laten kronen.

Eerzuchtig

Maar alleen uitrijden is voor de eerzuchtige Niels geen doel. Hij wil in stijl kampioen worden en zal er ook in de laatste IMBA wedstrijd van het seizoen alles aan doen om de overwinning op zijn naam te schrijven. Het circuit in Duitsland is redelijk hard en ook dat soort circuits kan Niels goed uit de voeten. De ervaring die hij heeft opgedaan in 2014, toen hij een jaar kon rijden in de Honda CRF 150 Cup, werkt zeker in zijn voordeel. Die klasse rijdt in een gerenommeerde Europese cyclus. Vaak wordt deze klasse ook verreden in het bijprogramma van de GP’s op dezelfde circuits. De HMX Honda motor van Niels van der Duijn is perfect geprepareerd en Niels verkeert zelf ook in puike lichamelijke conditie. Ondanks de zomerstop van vijf weken heeft hij zich ook op de motor terdege voorbereid, hij wil er zondag staan als het erop aan komt! Alleen heel veel pech zou zijn plannen kunnen doorkruisen, motorsport is en blijft een mechanische sport maar laten we daar niet vanuit gaan.

Fans kunnen mee

Niels van der Duijn heeft vele fans die hem bij de wedstrijden aanmoedigen. Diverse fans zullen zeker lijfelijk aanwezig willen zijn bij de wedstrijd in Duitsland. Voor eventuele gegadigden en liefhebbers is het zelfs mogelijk om (dankzij sponsoring) voor een laag tarief met een huurbus van Beelen Verhuur Mill mee te gaan naar de wedstrijden in Oberkail, zo’n 2,5 uur rijden vanaf Mill. Eventuele gegadigden kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Marton van der Duijn, 06 - 22 12 41 39.

Niels hoopt zijn sponsors en fans met een IMBA titel te kunnen belonen, naar ons weten kan Van der Duijn geschiedenis schrijven en de eerste Europese Kampioen motorcross uit Mill worden. Als het lukt, kan ook hij zich op maandag en dinsdag nog op de Millse kermis storten, reden genoeg voor een feestje.