Na een stroeve eerste helft heeft SES de uitwedstrijd tegen Achilles Reek uiteindelijk eenvoudig weten te winnen. De gastheren liepen in de tweede helft eenvoudig weg: 0-3. Doelpuntenmakers aan Langenboomse zijde waren Melvin vd Elzen (2x) en Gijs Bens.

De toeschouwers in Reek werden in de eerste helft allesbehalve verwend. SES had het overwicht, maar dit resulteerde nauwelijks in uitgespeelde kansen. Op die manier bleef Achilles Reek in de wedstrijd en gingen beide ploegen rusten met 0-0.

In de tweede helft beet SES van zich af en werd het drukker voor het Reekse doel. Na een uur voetballen werd de ban gebroken door Melvin vd Elzen: 0-1. Waar hij een paar minuten eerder nog stuitte op de doelman van Achilles Reek, vond hij deze keer wel het net. Een kleine tien minuten later was het wederom Melvin vd Elzen die een prachtige voorzet van linksback Wout v Lanen binnenknikte en de wedstrijd op slot gooide. Het Reekse verzet leek gebroken en SES ging gretig op zoek naar een monsterzege. Verder dan een derde treffer kwam het echter niet. Niek Nooijen werd een kwartier voor tijd gevloerd in de zestien, aanvoerder Gijs Bens verzilverde het buitenkansje van elf meter.