Pupil van de week Sil van der Linden (JO-11-2) zag SES verdiend winnen van concurrent Herpinia.

SES heeft zich weten te nestelen in de top van de 4e klasse H. In een duel tegen een concurrent, Herpinia, werd uiteindelijk verdiend de driepunter gepakt.

Voor rust was Herpen duidelijk de betere partij. Gelukkig had keeper Tijn Verstegen zijn dag vandaag. Hij redde puik op een tweetal schoten van afstand. Op een schot van 25 meter had hij geen antwoord, maar hij zag de op het ventieldopje geschoten bal tot tevredenheid uiteenspatten op de lat. SES kon daar aanvankelijk weinig tegenoverstellen. Een paar speldenprikjes van Paul van Geffen en Melvin van de Elzen kon de Herpse goalie nauwelijks verontrusten. Vlak voor rust kwam de Langenboomse formatie dan toch op voorsprong. Een corner van Paul van Geffen werd getoucheerd door gelegenheidskapitein Jari Lukassen en via een aantal Herpse benen rolde de bal tergend tegen de netten.

Na de thee kwam SES wat beter voor de dag. Melvin van de Elzen raakte oog-in-oog met de doelman het zijnet en Niek Nooijen schoot tot twee keer toe in kansrijke positie over. Toch kwam de verdiende 2-0. Uitblinker Sebe van Huisseling slalomde prachtig door de Herpse verdediging en schoof de bal koel onder de Herpse doelman door. Met nog 10 minuten te gaan leek de strijd beslist, ware het niet dat de geheel vrijstaande spits van Herpinia de bal voor het inkoppen had na een snel genomen vrije trap. Hij faalde niet: 2-1. Enkele hachelijke momenten volgde, maar SES gaf geen krimp en behield de drie punten in eigen huis.

SES - Herpinia: 2-1 (1-0)
1-0 Eigen goal (44’)
2-0 Sebe van Huisseling (79’)
2-1 Ivo van Aaalst (’82)
Scheidsrechter: J.A. van Geffen