Door: Vera Theunissen. Zaterdag 24 september speelde Apollo dames 1 voor het eerst een wedstrijd in de 1e klasse. En dat was te zien, het team uit Mill werd overdonderd door het snelle spel van Saturnus.

Ondanks het grote verschil tussen het niveau van vorig seizoen en dat van dit seizoen, hebben de dames toch al drie punten gepakt in twee wedstrijden. Geen onaardig resultaat.

De wedstrijd van 24 september tegen Saturnus dames 2 begon niet als een spannende wedstrijd. Het was overduidelijk dat Saturnus de overhand had. Op de goed geplaatste en strakke service hadden de dames van Apollo nauwelijks antwoord. Kregen ze de bal er nog wel overheen, dan maakte Uden het wel af met een snelle aanval. Het blok van Apollo was veel te vroeg, waardoor scoren een eitje werd. De eerste set werd flink verloren, maar in de tweede set kwam Apollo al wat dichter bij. Steeds vaker wisten ze zelf de gaten te vinden en met hard werken werd er toch aardig wat verdedigd.
Dat beloofde wat voor de derde set, maar niets was minder waar. In de derde set werd Apollo volledig weg geserveerd. In de hele set werden maar 8 punten behaald. Tegen alle verwachtingen in wist Mill de laatste set nog te pakken. Met een aantal goede servicebeurten van Millse kant, lag de druk nu bij Saturnus. Apollo verloor de wedstrijd maar pakte toch 1 punt. Een knappe prestatie tegen een team wat naar verwachting hoog op de ranglijst zal eindigen.
(3-1; 25-14 / 25-19 / 25-8 / 14-25)

Een week later, op 1 oktober mocht Apollo op bezoek in Gennep. Na een slechte start in de wedstrijd van de week daarvoor, wilde Apollo nu fel beginnen. En dat pakte goed uit, in de eerste set kwamen de Flamingo’s er niet eens aan te pas. Ook in de tweede set was Apollo de betere. Dat wisten de dames echter niet vast te houden.
De derde set verliep dramatisch en de dames speelden niet alleen tegen de Flamingo’s maar vooral tegen zichzelf. De vierde set leek Apollo weer een beetje op te krabbelen. Maar een goede servicebeurt van de Flamingo’s drukte dat weer de kop in. Daar kwam Apollo niet meer overheen, ook in de vijfde set niet. Mill ging naar huis met 2 punten, iets waar je vooraf misschien voor zou tekenen. Maar er had toch echt meer in gezeten.
(3-2; 13-25 / 19-25 / 25-13 / 25-15 / 15-6)

Aankomend weekend word de eerste thuiswedstrijd gespeeld:
15.00 Apollo dames 1 - SOMAS Activia dames 4

Het programma van de andere teams van Apollo is als volgt:
12.00 Apollo dames 3 - Spirit dames 5
14.00 VCP meisjes C 2 - Apollo meisjes C 1
15.00 Apollo dames 2 - Detac dames 2
16.15 VC Allvo XZ 1 - Apollo XZ 1